Új kabintermék-koncepciót mutatott be az Airbus Corporate Jets, az európai gyártó üzleti-és magángépekkel foglalkozó részlege, amely az új generációs szélestörzsű ACJ350XWB és ACJ330neo típusokon debütál. 

Látványterv a szélestörzsűekbe tervezett különleges kabinról (Forrás: Airbus)

A Harmony, vagyis harmónia névre keresztelt koncepció a cég ígéretei szerint minden eddiginél jobban egyesíti az európai gyártó szélestörzsű típusaiból kialakított üzleti repülőgépeinek előnyeit: a kényelmet, a hatalmas kabint, és a páratlanul csendes, jól hangszigetelt belső teret.

A termék az európai gyártó, új generációs, kereskedelmi repülőgépeken alkalmazott Airspace kabinberendezés alapjaira épít, és először az A330neo üzleti változatán, az ACJ330neo-n mutatkozik be, de az ACJ350XWB-hez is elérhető lesz.

“A hosszútávú repülések sok időt szolgáltatnak a munkára, a társasági életre és a pihenésre is. Az ACJ-család Harmónia kabinjával mindhárom megvalósítható lesz, miközben a világ szinte bármely két pontja közötti távolság leszállás nélkül küzdhető le” – fogalmazott Benoit Defforge, az Airbus Corporate Jets elnöke.

A Harmony kabinokban a tervek szerint egy holografikusan kivetített földgolyó mutatja a belépő utasoknak, hol is vannak pontosan, és ugyanezen az ábrán követhető a gép útvonala a teljes repülés során.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Airbus

A gépek törzsében emellett helyet kapnak a tulajdonos – vagy a mindenkori fő bérlő személy számára – privát lakosztály hálószobákkal, fürdő valamint dolgozó helységgel. Lesz egy, a többi utasnak helyet biztosító tágas társalgó- és konferenciaszoba, további négy VIP vendég pedig ággyal és zuhanyzóval ellátott kabinban töltheti az utazást.

A fedélzet hátsó részében a kiszolgálószemélyzet és a konyha kap helyet, de gondolva a kormányzati megrendelőkre, itt helyezhetőek el a különböző titkosított kommunikációt biztosító berendezések is.

Az Airbus saját leányvállalat mellett más, külső cégek is kialakíthatják az új generációs ACJ repülőgépek kabinberendezését. A német Lufthansa Technik és a svájci AMAC a napokban kapta meg a szükséges engedélyeket, hogy ACJ350XWB-ket berendezzenek a megrendelők sokszor különleges kívánságai szerint.