Összegyűjtöttünk néhány diszkont járattal elérhető úti célt, amelyek esetében nem csak a repülőjegy kerülhet fillérekbe, de az ott tartózkodás költségeiért sem kell aggódnunk.

Néha nem elég a repülőjegy árát figyelni, ha kevés pénzből szeretnénk utazási élményekhez jutni, ugyanis néhány olcsón elérhető városban könnyen ott hagyhatunk egy vagyont, hiába spórolunk a repülőjegyen – tipikusan ezek közé számítanak a skandináv úticélok. 

Repülőjegy vásárlás előtt ezért érdemes tájékozódni a szállás-árakról, a belépők és az éttermek árairól, a helyi közlekedés és a transzferek díjairól, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés az út során. Az alábbi városokba való utazás esetén viszont garantáltan nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni, hiszen az árak jellemzően alacsonyabbak, mint hazánkban.

Szkopje, Észak-Macedónia

A fogyasztói árak átlagosan 18%-kal alacsonyabbak, mint Budapesten. A szállásért nem kell sokat fizetni: egy éjszakát akár 2000 forintból is megúszhatunk személyenként egy két ágyas szobában. Egy közepes árú étteremben akár 1500-2000 forintért is jól lakhatunk, a gyorséttermi árak ennél is alacsonyabbak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A tömegközlekedés sem drága: a taxi kilométerenként 160-170 forint, az egyirányú buszjegy 190 forintba kerül, így a Mátka-kanyont gyakorlatilag 800 forintból meg lehet járni tömegközlekedéssel. Ha 6000 forintos repülőjeggyel utazunk a macedón fővárosba, akkor az sem kizárt, hogy két teljes nap TÉNYLEG 20 000 forintba kerüljön. 

Észak-Macedónia fővárosában jellemzően kevés a turista (forrás: Pixabay)

Szófia, Bulgária

Szófia picit drágább, mint Skopje, azonban így is olcsónak mondható: a fogyasztói árak 6%-kal a budapesti árak alatt vannak. A legolcsóbb privát szoba körülbelül 3000 forintba kerül személyenként, a tradicionális bolgár éttermekben pedig 1000 forint alatt kapható a népszerű sopska saláta.

Az egyirányú buszjegy ára körülbelül 270 forint, a taxi kilométerenként csupán 136 forintba kerül. Szófiába sem lehetetlen 6000 forintos repülőjegyet találni, főként Wizz Discount Club-tagsággal.

Szófia leghíresebb látnivalója, az Alexander Nevsky katedrális (forrás: Pixabay)

Kijev, Ukrajna

A repülőjegy-árak ugyan magasabbak, mint az előző két úticél esetében, az egyéb költségek azonban eltörpülnek mellette. Szkopjéhoz hasonlóan Kijev is körülbelül 18%-kal olcsóbb, mint Budapest. Privát szobában már 2000 forintért is meg tudunk szállni egy éjszakára, de négy csillagos apartman is bérelhető 5-6 ezer forintért. Étteremben 1000-1500 forintért jól lehet lakni. A közlekedés nagyon olcsó: az egyirányú helyi buszjegy ára csupán 100 forint, a taxi kilométerenként 86 forintba kerül. Repülőjegy jelenleg körülbelül 19 000 forinttól kapható az ukrán fővárosba.