Az orosz csapatoknak a Kijev melletti Gosztomel légibázisról történő kivonulása után az Antonov An-225 Mrija híres pilótája, Dmitro Antonov bejutott a repülőtérre, és legújabb videójában bemutatta a szomorú állapotokat. A Mrija mellett számos más repülőgép is elpusztult, és komoly károk keletkeztek a világ egyetlen – korábban – repülőképes polgári An-22 Antei repülőgépében is.

Amint korábban megírtuk, Antonov kapitány korábbi videójában azzal vádolta a légitársaság vezetését, hogy a háború kitörése előtt, a figyelmeztetések ellenére késlekedtek az An-225-ös külföldre menekítésével, ezért ők is hibásak abban, hogy a világ legnagyobb és egyetlen ilyen gépe elpusztult.

Később a cégvezetés egy több dolgozó által is aláírt levélben utasította vissza a kapitány vádjait, és azt állították: ő sem tett meg mindent annak érdekében, hogy a Mriját időben külföldre repüljék át. Állításuk szerint a repülőgépet február 24-én reggelre sikerült repülőképes állapotba hozni a hatodik hajtómű felszerelésével, de az orosz támadás miatt aznap hajnalban lezárták az ország légterét, és megkezdődtek a légi hadműveletek, így a gép már nem szállhatott fel. Később a légitársaság a közösségi oldalán gyűjtést kezdeményezett a repülőgép újjáépítésére.

A reptér madártávlatból:

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.