A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utas- és teheráru-forgalmának dinamikus fejlődésével összhangban a Budapest Airport nagyszabású modernizációs programot indított, amelynek keretében számos ponton megújul a repülőtér és környezete. A beruházási munkálatok érintik az 1-es számú futópályát is – közölte a repülőtér üzemeltető.

A több mint három kilométer hosszú pálya 31L jelű (vecsési) végénél található földetérési zónában, mintegy 900 méter hosszúságú szakaszon szükségessé vált a teherbíró burkolatot alkotó betontáblák teljes cseréje.

A korábbi években kizárólag a pálya felületén keletkezett hibákat javítottuk ki, ezúttal azonban a burkolat alapozásának megújítása is elkerülhetetlenné vált azért, hogy a következő évtizedekben is fenntartható legyen a repülés legmagasabb szintű biztonsága.

A futópálya felújítása 2017. március 16-án, csütörtökön kezdődik és várhatóan 2017. június közepéig tart.

A munkálatok időtartama alatt az 1-es futópálya zárva lesz, így a teljes légiforgalmat a 2-es számú futópálya tudja kiszolgálni, amelynek hatására ideiglenesen megnövekszik a légiforgalom Budapest azon területei felett, amelyek a 2-es futópálya tengelyében találhatók. Ezeken a területeken főként dél-keleti széljárás esetén várható az érkező légiforgalom megjelenése.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A felújítási munkálatok befejeztével azonnal visszaáll a normál két futópályás üzemállapot. A munkálatok idejére a Budapest Airport a környéken lakók megértését és türelmét kéri.

Cikkajánló Februárban is nagyot nőtt a Budapest Airport utasforgalma

A 2016. februári 683 831 fős utasszámot több mint 101 ezerrel sikerült túlteljesíteni a repülőtérnek 2017 második hónapjában, mely százalékban kifejezve 14,8 százalékos növekedést jelent. Részletek…