Az elmúlt napokban három új járatot indított Budapestről a Wizz Air: a Kanári-szigetekre Budapest-Fuerteventura és Budapest-Lanzarote útvonalon, míg Bulgáriába a Budapest-Szófia útvonalon repül a légitársaság.

Fuerteventura és Lanzarote egész évi kellemes meleg időjárásukról híresek, tökéletes célpontok tengerparti pihenésre bármely hónapban.

A két új kanári-szigeteki célállomás a már korábban is működő tenerifei járattal tökéletes választékot és kényelmes menetrendet biztosít.

Bulgária fővárosa, Szófia az ország üzleti és kulturális központja, amely egész évben változatos programokkal várja a látogatókat. Szófia a WIZZ harmadik bulgáriai célállomása a nyári időszakban elérhető fekete-tengeri üdülőhelyek, Burgasz és Várna mellett. Az új szófiai járat egész évben, hetente kétszer repül a magyar és a bolgár főváros között.

A WIZZ jelenleg két bázist működtet Budapesten és Debrecenben összesen 11 repülőgéppel, és több mint 1000 főt foglalkoztat repülő- és fedélzeti személyzetében, valamint irodai és egyéb kiszolgáló pozíciókban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

2015-ben a Wizz Air 2,9 millió utast szállított alacsony viteldíjas budapesti járatain, több mint 2000 közvetett helyi munkahelyet támogatva ezzel. Az idén a légitársaság 27%-kal növelte ülőhely-kapacitását az előző évhez képest, ami 4 millió utast jelent a budapesti hálózatban. 2016-ra már 10 új járatot jelentett be a WIZZ, és további négyet 2017-re, olyan vonzó célállomásokkal, mint Faro, Hannover, Bergen és Lamezia Terme.

Képgaléria az új járatok köszöntéséről

Forrás: Budapest Airport