Háromnapos munkabeszüntetésre készülnek még karácsony előtt az Air New Zealand karbantartóinak és logisztikai dolgozóinak szakszervezetei. A légitársaság ennek megelőzése érdekében igyekszik minél hamarabb dűlőre jutni velük.

A két érdekképviselet e hét elején jelentette be, hogy karácsony előtt közvetlenül, december 21-től 23-ig kezdeményez sztrájkot a tagjai körében – írja az ATW Online.

Fotó: AIRportal.hu

A testületek a bérezésen kívül elégedetlenek a munkakörülményekkel is, és szerintük túl sokat kell túlórázniuk az alkalmazottaknak.

A két szakszervezet akciója, ha valóban megvalósul, nagy hatással lesz a cég működésére, mivel egyetlen hangári és a repülőgépek két járat közötti esetleges meghibásodásait kezelő úgynevezett line maintenance szakember sem veszi majd fel a munkát.

Az utolsó, december 10-én tartott tárgyalások után mindkét érdekképviselet úgy nyilatkozott, hogy szeretnének egyességre jutni, nem akarnak mindenáron sztrájkolni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Hozzátették, delegáltjaik mindent megtesznek annak érdekében, hogy mindenkinek elfogadható feltételeket sikerüljön kialkudni, de ha ez nem sikerül a tárgyalóasztalnál, készek más eszközöket bevetni.

A következő ülésre december 12-én kerül sor, az Air New Zealand pedig reméli, sikerül elkerülni a sztrájkot, ezzel párhuzamosan viszont már készítik a terveket a háromnapos időszak áthidalására.

A cél a hatás minimalizálása, de valamennyi fennakadás biztosan lesz, ez a vezetőség szerint is elkerülhetetlen.