Háromnapos munkabeszüntetésre készülnek még karácsony előtt az Air New Zealand karbantartóinak és logisztikai dolgozóinak szakszervezetei. A légitársaság ennek megelőzése érdekében igyekszik minél hamarabb dűlőre jutni velük.

A két érdekképviselet e hét elején jelentette be, hogy karácsony előtt közvetlenül, december 21-től 23-ig kezdeményez sztrájkot a tagjai körében – írja az ATW Online.

Fotó: AIRportal.hu

A testületek a bérezésen kívül elégedetlenek a munkakörülményekkel is, és szerintük túl sokat kell túlórázniuk az alkalmazottaknak.

A két szakszervezet akciója, ha valóban megvalósul, nagy hatással lesz a cég működésére, mivel egyetlen hangári és a repülőgépek két járat közötti esetleges meghibásodásait kezelő úgynevezett line maintenance szakember sem veszi majd fel a munkát.

Az utolsó, december 10-én tartott tárgyalások után mindkét érdekképviselet úgy nyilatkozott, hogy szeretnének egyességre jutni, nem akarnak mindenáron sztrájkolni.

Hirdetés

Hozzátették, delegáltjaik mindent megtesznek annak érdekében, hogy mindenkinek elfogadható feltételeket sikerüljön kialkudni, de ha ez nem sikerül a tárgyalóasztalnál, készek más eszközöket bevetni.

A következő ülésre december 12-én kerül sor, az Air New Zealand pedig reméli, sikerül elkerülni a sztrájkot, ezzel párhuzamosan viszont már készítik a terveket a háromnapos időszak áthidalására.

A cél a hatás minimalizálása, de valamennyi fennakadás biztosan lesz, ez a vezetőség szerint is elkerülhetetlen.

Hirdetés