Háromszáz járatot mondott le az Eurowings a 2017/2018-as téli menetrendben, ebbe esett bele a Budapest-Berlin járat is.

A ch-aviation összesítése szerint a Lufthansa diszkont leányvállalata a háromszáz járat többsége német beflöldi járat volt, amelyeket korábban az airberlin üzemeltetett, és a felvásárlás után került az Eurowingshez.

Ezeket a járatokat az Eurowings januártól szerette volna üzemeltetni, német lapok szerint ennek egyetlen akadálya van, a géphiány, ami azért is furcsa, mert az airberlin flottájának jelentős részét az Lufi-leány kapta. Ezek szerint nem eleget.

 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A helyzetet nehezíti, hogy az Eurowings a foglalási rendszerekbe már korábban foglalhatóvá tette ezeket a járatokat. A Focus című német lap egy az érintett utasoknak kiküldött levélre hivatkozva azt írta, hogy a légitársaság a Lufthnsa-csoport más járataira való átfoglalásokkal próbálja megoldani a kialakult helyzetet.

Az Eurowings szóvivője a Reuters hírügyönökségnek azt mondta, mindössze járataik 1 százalékát érinti a leállás, és még az sem biztos, hogy a most visszamondott háromszáz járat közül egyik sem nyílik újra. Minden csak a szabad kapacitásokon múlik.

A fapados társaság helyzetét némileg könnyíti, hogy az Európai Bizottság jóváhagyta az airberlin korábbi regionális légitársasága, az LGW felvásárlását, amelynek köszönhetően a 20 darab Bombardier Q400-as mellett 14 darab Airbus A320-as is érkezik a flottába.