A koronavírus elleni vakcina hírére az elmúlt hetekben háromszor annyi foglalás érkezett be a Lufthansához a jövő nyári szezonra, mint előtte.

A Lufthasa-csoport vezérigazgatója, Carsten Spohr erről a Witschaftswoche német gazdasági lapnak beszélt. Elmondása szerint ez is annak a jele, hogy az utazási kedv nem múlt el, és az embereknek bizodalmuk van a légiközlekedés felé.

Fotó: AIRportal.hu

Spohr azonban visszafogottan optimista, meglátása szerint a csoport légitársaságai a 2019-es forgalom felét, nyáron és ősszel nagyjából a 70 százalékát fogják elérni.

A javuló forgalommal együtt a vezetés azt is várja, hogy jövőre megszűnik a cég készpénzállományának fogyása, 2022-től pedig ismét nyereséges lehet a vállalat. Spohr azt is szeretné, ha 2023-ra olyan helyzetbe kerülne a légitársasági csoport, hogy az idén 9 milliárd eurós támogatást, és ezzel 20 százalékos részesedést szerző német állam csökkenteni tudja tulajdonrészét.

Az állami mentőcsomaggal kapcsolatban jelezte, egyelőre a 9 milliárdos összeg harmadát használták fel, és további elbocsátásokra is számítani kell. A héten számoltunk be arról, hogy a Lufthansa újabb 10 ezer fős leépítést tervez jövőre, így 2021 év végére csoportszinten 100 ezerre csökkenhet a dolgozók száma, a válság előtti 138 ezerről.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.