Használt Airbus A319-esekkel bővíti flottáját a United Airlines, a gépeket 2020-21-ben veszik majd át.

Húsz használt Airbus A319-est vásárol hamarosan az amerikai United Airlines, amelyeket két-három év múlva vesz majd át és állít forgalomba. A cég az elmúlt időszakban többször jelezte, hogy kisebb gépek iránt is érdeklődik, ezek beszerzésére pedig a vezetés szerint jó lehetőségek kínálkoznak a használt gépek piacán.

Forrás: Wikimedia Commons

Mint arról beszámoltunk, az amerikai hálózatos óriáscég már korábban már meglebegtette a kisebb keskenytörzsű, regionális gépek vásárlását, az akkori hírek szerint azonban az új generációs típusok, mint a Bombardier C Series és az Embraer E2 forgalomba állításának lehetőségeit vizsgálták.

Emellett eddig elsősorban a ráhordó-és ingajáratokat üzemeltető leányvállalat, a United Express CRJ-200-as flottája egy részének vagy akár egészének megújítására kerestek gépeket, most bejelentett gépek azonban valószínűsíthetően a fő útvonalhálózaton teljesítő flotta részét képezik majd.

Azt nem lehet tudni, hogy melyik légitársaság adja el kihasznált, korosodó Airbusait az amerikai óriásnak, csak néhány pletyka kelt szárnyra, amelyek szerint az easyJet brit low-cost légitársaság gépeiről van szó, ezt azonban a United nem erősítette meg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cég amerikai belföldi forgalomra használt flottájának bővítésével azonban nem várnak 2020-ig, hamarosan tizennégy darab, jelenleg a China Southern Airlines által lízingelt gépet vesz bérbe a United Airlines.