A oneworld hat év szünet után új teljes jogú tag csatlakozását jelentette be New Yorkban. Az előzetes információknak megfelelően a Royal Air Maroc (RAM) lesz a légiszövetség 14. teljes jogú, és egyben első afrikai tagja.  A csatlakozás várhatóan 18 hónapos integrációs folyamatot követően, 2020 közepére zárul le.

A Royal Air Maroc Boeing 737-800-as repülőgépe a „Wings of African Art” különleges motívumokkal. (Fotó: AIRportal.hu)

A RAM belépésével 34 új célállomással és 21 új országgal bővül a oneworld útvonalhálózata, amely ezzel együtt már 178 országot és 1069 célállomást fed le.

A oneworld tagok közül már három légitársaság – a British Airways, az Iberia és az S7 Airlines kötött codeshare-megállapodást a RAM-mal.

A tagok közül három cég teljesít járatokat Marokkóba, a British Airways, az Iberia és Qatar Airways három különböző városba, Marrákesbe, Casablancába és Tangerbe.

A RAM esetében a oneworld nem alkalmazza azt a korábbi gyakorlatot, hogy az új tag integrációját egy korábbi tag szponzorként segíti, hanem maga a szövetség kezeli az ügyeket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A RAM regionális leányvállalata, a Royal Air Maroc Express affiliate partnerként csatlakozik a oneworldhöz.

A RAM 2017-ben 7,3 millió utast szállított, de öt éven belül 13 millióra növelné utasai számát. Flottájában 55 repülőgép teljesít szolgálatot, 37 darab Boeing 737, öt Boeing 787-8 Dreamliner, három Boeing 767-300ER, négy Embraer E190-es és egy Boeing 767-300BCF. A regionális leányvállalat flottájában öt ATR 72-es repül.

Forrás: Boeing
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!