Az alábbi okostelefonos alkalmazások rengeteg terhet levehetnek a vállunkról egy külföldi utazás során, legyen szó pénzügyekről, tájékozódásról vagy nyelvi nehézségekről. 

XE Currency

Az XE Currency a jelenlegi legnépszerűbb árfolyamváltó kalkulátor

Az XE Currency nevű app segítségével bármelyik valutaárfolyam lekérdezhető, és ezáltal egyszerűen kiszámolható, hogy mi mennyibe kerül az általunk megszokott pénznemben. Ha olyan országba utazunk, amelynek pénznemét nem ismerjük, nagyon hasznos lesz az applikáció, mivel offline üzemmódban is működik a legutolsó frissített árfolyamokat alkalmazva.

HERE WeGo térkép

Legyen szó gyaloglásról, autóvezetésről, biciklizésről, taxizásról vagy a tömegközlekedés használatáról, a HERE WeGo minden esetben a lehető legjobb útvonalat ajánlja fel. Az applikáció képes összehasonlítani a lehetőségeket távolság, ár vagy sebesség szerint, emellett a hangos navigációt is lehetővé teszi. Az utazók számára a legelőnyösebb tulajdonsága mégis az, hogy akár offline üzemmódban is használható, amennyiben letöltjük az adott térség térképét – nekünk is rengeteget segített már utazásaink során.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Google Translate

A Google Fordító segíthet a nyelvi nehézségeken – akár offline üzemmódban is

A Google Fordítót valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, hiszen napjaink egyik legnépszerűbb alkalmazása. Azonban nem mindenkinek jut eszébe utazás során is használni, pedig rengeteget segíthet, ha olyan országba utazunk, ahol nem beszélnek jól angolul. A kézzel-lábbal való mutogatás helyett elég, ha már utazás előtt letöltjük az adott ország nyelvének offline csomagját, és azt használva próbálunk kommunikálni. 

TripAdvisor

Kétségtelen, hogy a TripAdvisor a legnépszerűbb utazós applikációk egyike, amely azonban nem csak a tervezés során, hanem útközben is segítségünkre válhat. Ha nem tudjuk eldönteni, melyik látnivalót nézzük meg, vagy melyik étterembe térjünk be, a döntésben segíthet a felhasználók véleménye. Sajnos egyelőre nem használható offline üzemmódban, azonban lehetőségünk van ingyenes városi útmutatókat letölteni.

Splitwise

A Splitwise mindent kiszámol helyetted

Ha barátokkal utazunk, és osztozni szeretnénk a költségeken, akkor a Splitwise tökéletes választás: rendszerezi a közös költségeket pontosan kiszámolva, hogy ki mennyit költött az út során, és kinek mennyivel tartozik.

Az alkalmazásban különböző csoportokat hozhatunk létre, amelyekbe felvehetjük az utastársakat, és így a csoport összes tagja kezelni tudja a közös költségeket.

Az sem jelent gondot, ha egy-egy költséget nem a csoport összes tagja, hanem csak pár ember között kell megosztani: az alkalmazás okosan kiszámolja a tartozásokat, és az út végén összegzi, hogy kinek mennyivel tartozunk.

LiveTrekker

A LiveTrekker interaktív térképet hoz létre az utazásaidról, amellyel nyomon követheted azt, hogy eddig hol jártál, hány kilométert gyalogoltál és mennyi időt töltöttél gyaloglással. Az applikáció piros vonallal jelöli az általad megtett útvonalat, amelynek során fényképeket, videókat is készíthetsz, létrehozva egy multimédiás utazási naplót.

A LiveTrekker piros vonallal jelzi az utat, amelyet megtettünk