Újabb légitársaság adott ki saját Covid-alkalmazást, a Lufthansa applikációja a teszteredményeket, illetve oltás esetén annak meglétét is igazolja a hatóságok felé és a repülőtéri utaskezelési folyamatoknál.

A Lufthansa lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a Common Pass alkalmazás a nevével ellentétben egyelőre viszonylag szűk területen használható.

Jelenleg a Frankfurtból az Egyesült Államokba tartók vehetik igénybe, körükben viszont már a hamburgi, berlini, düsseldorfi és kölni ráhordó járatokon utazók is.

A német légitársaság a Centogene laborral kötött együttműködést megállapodást, így a vállalatnál elkészített PCR- vagy antigén-tesztek eredménye az alkalmazásban is megjelenik, de a Lufthansa azt javasolja, hogy a biztonság kedvéért emellett legyen az utasnál papír alapú igazolás is.

Fotó: Lufthansa

Az app Android és iOS rendszerű eszközökre érhető el. A teszteredmény feltöltése után az alkalmazás automatikusan összehasonlítja a tesztet a célország előírásaival, és ennek alapján olyan dokumentumot készít, amely az egész utazás alatt hiteles igazolványként használható.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az applikáció a teszt metódusát, annak eredményét, a mintavétel óta eltelt időt mutatja, semmilyen más egészségügyi adatot nem közöl.

Az alkalmazás használói délelőttönként ingyenesen használhatják a Frankfurtban lévő Senator üzleti várót.

A későbbiekben ugyanez az alkalmazás kezeli majd az oltási igazolást, illetve a Lufthansa tervei szerint egyéb rendezvényekre, koncertekre bejutást is megkönnyíti.

Korábban egyebek közt a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség, a Ryanair és az Air France vezetett be saját Covid-alkalmazást, amelyek mind hasonló funkciókkal rendelkeznek.