Óriási, csaknem 1 milliárdos veszteséget könyvelt el az állami kézben lévő két volt Malév-leányvállalat, a repülőgép-karbantartással foglalkozó Aeroplex és a földi kiszolgálással foglalkozó MGH (Malév Ground Handling).

 

Forrás: MGH | © AIRportal.hu

Forrás: MGH

Közel egymilliárd forintos mínusszal zárta tavalyi évét, és csődközelbe került az egykori Malév két leányvállalata, amelyek működése állami mentőöv híján biztosan ellehetetlenül – írta a két vállalkozás mérlegadataira hivatkozva a Népszabadság kedden.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cikk szerint a földi kiszolgálással foglalkozó – a többek közt Wizz Air és az Emirates járatait is kiszolgáló – és 375 embernek munkát adó Malév GH Zrt. (MGH) vesztesége 604 millió, a csaknem ekkora létszámú, repülőgép-karbantartással foglalkozó Aeroplexé (ACE) pedig 362 millió forint.

A két cégnél az elmúlt években több vezetőváltás is történt. Nemes Ervin 2014. novemberében váltotta a két céget 2013. márciusától együttesen vezető Erdődi Zoltánt, de mintegy másfél év után, 2016. márciusától a két cég vezetését Kisvári János vette át.

Az MGH 4,3 milliárd, az ACE pedig 6,2 milliárd forintos bevétel mellett működött; a 2014, illetve 2012 óta veszteségesen működő cégek saját tőkéje is negatívba fordult, tavaly év végén 241, illetve 127 milliós mínuszt mutatott – írta a lap.