Üdvözölte az angol easyJet London legnagyobb repülőterén további fejlesztéséről szóló bejelentést, és egyúttal bejelentette: vizsgálni fogják újabb járatok indítását, amelyek Heathrow-ról közlekednének.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

A légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint úgy kommunikálta a bejelentést, hogy támogatják a Heathrow bővítését, mivel így az utasoknak és a gazdaságnak is nagyobb előnyöket tudnak biztosítani, és ezek mellett a turizmus is profitálhat a bővítésből származó előnyökből.

Emellett kiemelten fontos, hogy a rövidtávú járaton utazók olcsóbban tudnak majd repülni, mert a fejlesztéssel a versenyhelyzet is szorosabb lesz.

Carolyn McCall, az easyJet vezérigazgatója a közlés szerint azt mondta, az Egyesült Királyság világgal való kapcsolattartása is javulni fog az új futópálya megépítésével. A megfelelő díjrendszer és infrastruktúra biztosításával

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

az easyjet megvizsgálja a heathrow-i járatok indítását a már meglévő, más repülőtereken lévő kapacitás fenntartása mellett.

A brit közszolgálati média, a BBC tudósítása szerint kormányülésen jóváhagyták a londoni Heathrow repülőtér bővítését, mely új futópályát és terminált is jelent. A döntés egyelőre nem jelenti az építkezési munkálatok megkezdését, számos konzultációra van még szükség a véglegesítés előtt, mely évekig tarthat.

a brit kormány korábban számos alkalommal elhalasztotta a döntést a londoni reptérfejlesztésről, azaz a Heathrow harmadik futópályával való bővítéséről. Az alternatívák közé tartozott, hogy Gatwicken második pályát építsenek, vagy Heathrow északi betonját a csaknem kétszeresére hosszabbítsák.

A heathrow-i harmadik futópálya kérdése évek, lassan évtizedek óta téma Londonban. A döntés halogatása a repülőtér fejlődésének komoly korlátja, hiszen a meglévő két futópályát a kapacitásainak felső határán használják.