A Qatar Airways 2018 augusztusától szélestörzsű géppel is üzemel a Budapest-Doha útvonalon, ami jelentős szolgáltatásbővítést jelent. Ezt az útvonalat jelenleg napi két Airbus A320 géppel üzemelteti. A légitársaság hivatalos közleménye megerősíti lapunk korábban közölt hírét. 

Fotó: AIRportal.hu

Az országba irányuló és onnan induló utazások iránti kereslet növekedése, valamint a légitársaság magyar piac iránti elkötelezettsége eredménye, hogy a napi két járat egyikeként a 272 üléses repülőgép teljesít majd szolgálatot Budapest és Doha között.

Az Airbus A330-as géptípus bevezetésével ezen a népszerű desztináción majdnem megkétszereződik a jelenlegi kapacitás, hiszen az Airbus A320 gép 144 ülése helyett
272 férőhelyet kínál a légitársaság ezen a frekvencián.

További jó hír az utazóknak, hogy már áprilistól a második gépet A320-ról A321-re cseréli a légitársaság, köszönhetően a megnövekedett igényeknek.

„Örömmel mutatjuk be a Qatar Airways Airbus A330-as géptípusát Budapesten, amely nem csak növeli a kapacitást az útvonalon, hanem újradefiniálja azt a repülési élményt is, amit a Dohába, illetve azon túli pontokra utazó utasainknak nyújtunk.” – mondta Grisha Jenkov, a Qatar Airways közép-kelet európai igazgatója.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Szélestörzsű repülési élmény mindkét osztályon

Az A330-as Business osztályán az ülések 180 fokban dönthetőek, így biztosítva a kényelmes alvás élményét, illetve hatféleképpen állítható fejtámlával, négyirányú állítható deréktámasszal, különféle személyes tárolórekeszekkel, illetve elválasztókkal friss, modern stílusban szolgálják az utasok kényelmét.

Az ülések USB-portokat és intelligens eszközök csatlakoztatását is kínálják. Ezen felül a kabinban 40 cm-es intelligens monitorok és érintőképernyős távirányító készülékek is rendelkezésre állnak, és több mint 3000 féle szórakozási program nyújt szórakozási lehetőséget a repülés időtartama alatt.

Az A330-as repülőgép fedélzetén lehetőség van internetezésre, illetve SMS és MMS üzenetek küldésére és fogadására.
Ezek a funkciók összhangban vannak a Qatar Airways hosszú távú útvonalain közlekedő szélestörzsű gépeinek komfortjával.

A turista osztályú ülőhelyek nagyobb kényelmet és nagyobb személyes teret biztosítanak, és minden ülés rendelkezik beépített 27 cm-es monitorral ás távirányítóval.

Nagyszabású téli akció a Qatar Airwaysnél!

 

Elindította téli akcióját a Qatar Airways, melynek keretében a repülőjegyüket 2018. január 16-ig lefoglaló utasok akár 35%-kal olcsóbban utazhatnak a legnépszerűbb úticélokra. Az akció a legkésőbb 2018. december 10-ig szóló, turista és üzleti osztályú foglalásokra is vonatkozik. Részletek és foglalás a Qatar Airways weboldalán.

Kényelmes átszállás a Hamad Repülőtéren

A Budapestről induló napi járatok a dohai Hamad Nemzetközi Repülőtéren keresztül kényelmes, akár pár órás átszállási idővel kapcsolódnak a Qatar Airways globális hálózatának kedvelt üzleti és szabadidős célállomásaihoz.

A Hamad Nemzetközi Repülőtéren az átszállási idő alatt számos szolgáltatás – ingyenes wifi, játszótér a gyerekeknek, több pihenőzóna, duty-free és étkezési lehetőség – várja az utasokat.

A Qatar Airways – a katari állam nemzeti fuvarozója – a világ egyik leggyorsabban növekvő légitársasága és a világ egyik legfiatalabb flottájával rendelkezik. Az idén 20 éves légitársaság modern flottája 209 gépével több mint 150 üzleti és szabadidős célállomásra üzemel. Az évek során számos díjat nyert, többek között 2017. júniusban az utasok immár  4. alkalommal az Év légitársaságának választották a Skytrax díjkiosztón.