Miután a foglalási rendszerekbe bekerült és az AIRportal is közzétette, hivatalosan is bejelentették a LOT új hosszútávú járatát, amelyet Budapest és Szöul között indítanak szeptembertől.

Rafal Milczarski, a LOT vezérigazgatója az 1-es terminálon tartott sajtótájékoztatón ismertette, hogy a járat szeptember 22-én indul és – ahogy az a foglalási rendszerekben megjelent – hetente háromszor, kedden, pénteken és vasárnap közlekedik majd.

A téli menetrendben helyi idők szerint a LO 2001-es számú járat 11:25-kor (október végéig 12:25-kor) száll fel Budapestről, és másnap 06:05-kor érkezik meg Szöulba.

Fotó: AIRportal.hu

Visszafelé hétfői, szerdai és szombati napokon repül a járat, amely 07:30-kor, LO 2002-es járatszámmal indul a Szöul-Incshon repülőtérről, és 13:15-kor érkezik meg Ferihegyre.

A vezérigazgató beszédében hangsúlyozta, hogy az új ráhordó járatokkal, új gépekkel a LOT magyar légitársaság lett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A járat a turizmus és a gazdaság szempontjából is nagyon fontos, jelenleg közvetlen járattal nem kiszolgált útvonalról van szó, amelyre ráadásul jelentős kereslet mutatkozik.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója amellett, hogy méltatta az új járat elindulását arról beszélt, hogy a Budapest-Szöul járat jelenleg a legnagyobb igénnyel bíró, ki nem szolgált útvonal a Távol-Keleten, így a megnyitása időszerű volt.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára arról beszélt, hogy Magyarország a folyamatosan változó világban egyre erősebb, amely a közlekedési kapcsolatok javulásának is köszönhető.

Fotó: AIRportal.hu

Az adatokat ismertetve elmondta, 2019 első félévében 350 milliárd forint beruházás érkezett az országba, ezzel Dél-Korea eddig a legnagyobb külföldi befektető az országban. A turizmus is szárnyal, 2015 és 2018 között 69 százalékkal nőtt a turisták száma: tavaly 176 ezer dél-koreai érkezett az országba, akik 253 ezer vendégéjszakát töltöttek el.