Hétfőn este 18:00 és 24:00 között jelentős hanghatásokra lehet számítani Budapesten sebesültszállító helikopterek gyakorlatozása miatt – közölte a Magyar Honvédség.

Illusztráció, a Magyar Honvédség egyik Oroszországban nagyjavított Mi-17N-je (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)

A Budakeszi irányból érkező – és ebbe az irányba távozó – helikopterek a XIII. kerületben szállnak le, ezért a környéken fokozott katonai jelenlét is várható.

A helikopterek az Angyalföldi Sportközpont focipályán és a Duna Plaza mögött a folyóparton kijelölt betonos területen kijelölt leszállási helyszíneket közelítik meg a gyakorlat során.

Magyarország mint befogadó nemzet – a vonatkozó hatályos nemzeti műveleti eljárási szabályok alapján – közreműködik az ide érkező, a nyári katonai gyakorlatok ideje alatt esetlegesen megsérült katonák egészségügyi ellátásában, amely többek között a légi úton történő szállítást is jelenti.

A leszállóhelyeket a hétfő éjszakai gyakorló repüléseket követően – június 12-ig – kizárólag valós egészségügyi sérültszállító feladat végrehajtása esetén veszik igénybe.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A leszállóhelyek környezetének forgalmát a Magyar Honvédség és a Rendőrség munkatársai közösen biztosítják.

A sérültek szakintézetbe történő szállításában az Országos Mentőszolgálat is részt vesz. A Magyar Honvédség és a gyakorlat résztvevői a jogszabályokat betartva arra törekszenek, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarják az állampolgárok nyugalmát. A Magyar Honvédség a lakosság megértését, együttműködését és türelmét kéri.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!