Egy Boeing 757-es biztonsági kártyájának digitális vázlatáról kiderült, hogy milyen lesz az Aer Lingus új arculata. Folytatódik a Eurowhite-őrület, hiszen a színek jelentősen kisebb felületen lesznek majd az ír légitársaságnál is.

A kiszivárgott kép alapján az Aer Lingus az új arculatával szintén felült az utóbbi időszak Eurowhite-vonatára – derül ki a One Mile at a Time blogról. Az eddig fehér hasú, zöld függőleges vezérsíkkal és felső törzsrésszel rendelkező gépek a jövőben teljesen fehér törzset kapnak.

A farokrészen marad csak meg a sötétzöld sáv, amely mellé egy világoszöld csík érkezik a kissé megújított, világoszöld színben maradó lóhere mellé. Az Aer Lingus felirat az eddig megszokott helyén, az ablaksor fölött lesz, de sötétzöldre vált, és a betűtípust is megváltoztatják némileg, valamint itt is megjelenik a lóhere.

Annyiban mertek merészek lenni a tervezők, hogy a hajtóművek burkolata és a szárnyvégek is sötétzöld színt kaptak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság tavaly szeptemberben jelentette be, hogy idén januárban megújul az arculata: a gépek festése és az egyenruha is megváltozik. A most kezdődő folyamat, a teljes átállás hosszú lesz, három évig tart majd, és 2022 végére fejeződik be.

A jelenlegi arculat már megérett a váltásra, 25 éve repül a cég a ma ismert megjelenéssel.

Az Aer Lingus az arculatváltást összekapcsolja az első Airbus A321LR-jének átvételével, amelyre várhatóan a második negyedévben kerül sor. Összesen 12 ilyen gép érkezik a flottába a Boeing 757-esek leváltására, és az Egyesült Államokba is indítanak járatokat a nagy hatótávú Airbus-keskenytörzsűvel.

Az ír légitársaság az Európában csak a hosszútávú járatok teljesítésére használt szélestörzsű gépeken megszokott, teljesen sík ággyá alakítható business osztályú üléseket is kért az A321LR-jeibe.