Megújítja arculatát az International Airlines Group kötelékébe tartozó Aer Lingus, az írek a gépek festését és az egyenruhákat is lecserélik.

A hírt a bostoni EXPO kiállításon jelentette be a légitársaság, az új festés és egyenruha mellett a teljes márkaarculatot le fogják cserélni a jövő évben. A folyamatot már januárban elindítják, de a teljes átállás hosszú, három éves folyamat lesz, 2022 végével fejeződik csak be.

A mostani arculat már megérett a váltásra, a légitársaság már 25 éve repül a fehér hasú, zöld vezérsíkú és felső törzsrésszel rendelkező gépekkel.

A bejelentés helyszíne nem véletlen, az Aer Lingus 2019 második negyedévében kaphatja meg első, hosszabb távokat is repülni képes Airbus A321LR-jét, amellyel az Egyesült Államokba is indítanak járatokat. Összesen 12 ilyen gép érkezik a dublini légitársaság flottájába, az utolsó példány várhatóan 2021-ben áll forgalomba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Stephen Kavanagh, az Aer Lingus vezérigazgatója az Airways Magazine szerint azt hangsúlyozta, hogy ezek a gépek tökéletesen illenek az Aer Lingus terveibe, mivel elsősorban az észak-amerikai piacot szeretnék megcélozni.

Hogy minden utasigényt ki tudjanak szolgálni, az Aer Lingus az Európában csak a hosszútávú járatok teljesítésére használt szélestörzsű gépeken megszokott, teljesen sík ággyá alakítható business osztályú üléseket is kért az A321neókba.

Az új gépek érkezésével a még szolgálatban lévő, átlagosan 22 éves, az ASL Airlinestól bérelt Boeing 757-eseket váltják ki. Jelenleg négy ilyen gép repül az útvonalhálózaton, az elsőt 2020-ban vonhatják ki.

Jó ír légitársasághoz híven az Aer Lingus tervezi, hogy 2019 elejétől ingyen alkoholos italokat és személyenként 20 megabyte-ban limitált, de szintén ingyenes Wi-Fit biztosít a turista osztályon.

Fotó: AIRportal.hu