Az Instagramon terjedtek el képek a Lufthansa új arculatának megfelelő festésben repülő Boeing 747-8 Intercontinental repülőgépről. A képekkel a Lufthansa hivatalos, az arculat megújítás kommunikációját előkészítő oldalának közösségi fala is hamar betelt. Délutánra a Lufthansa hivatalosan is felfedte, a hetek óta tartó spekuláció tárgyát képező új arculatot.

Forrás: Instagram

A nyilvánosságra került képek – melyeknek hitelességét délutánra a légitársaság is megerősítette – szerint az új arculatból kikerült a sárga szín, a darumadaras címer fehér színben jelenik meg.

A kék színt a korábbinál enyhén sötétebb árnyalatban, de megtartotta légitársaság, melyet a függőleges vezérsíkról a repülőgép farokrészére is továbbvittek (hasonlóan a Malév korábbi dizájnjához).

A légitársaság neve a korábbi arculattal egyező, vagy ahhoz nagyon hasonló módon, kék karakterekkel került fel a törzs elejére, a 747-es két ablaksora közé. Szembetűnő változás, hogy a gépek hasáról a világosszürke festést elhagyta a légitársaság.

A német aero.de portál érdeklődésére a Lufthnasa szóvivője megerősítette, hogy a nyilvánosságra került képek hitelesek, valóban így fog kinézni az új arculat. Délután a Lufthansa hivatalos sajtókommunikációs Twitter csatornáján is megjelent az új design és egy újabb teaser videó is, a “Much changes. Good remains. #LufthansaBlue” jelmondattal.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság az idei évben 40 darab repülőgépét festi át az új arculatba, az összesen 330 darabos flotta teljes átfestése mintegy nyolc évig tarthat.

Már az új festésben érkezik müncheni bázisára áprilisban a Lufthansa kilencedik D-AIXI lajstromjelű A350-900-as repülőgépe.

A légitársaság az eredeti tervek szerint február 7-én mutatta volna be hivatalosan az új arculatát.

Forrás: Instagram
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!