Tovább bővíti piacát a transzatlanti forgalomban egyre nagyobb szerepet vállaló WOW Air: az izlandi fapados decemberben Rejkjavík – Delhi járatot indít a vadonat új, hamarosan a flottába kerülő A330-900neo gépeivel.

Több új generációs változattal bővíti a flottáját az izlandi fapados (Fotó: Airbus)

Első ázsiai útvonalát készül megnyitni az izlandi fapados, a WOW Air, amely a szigetország kedvező fekvését eddig is kihasználta a transzatlanti piacon.

A rejkjaviki bázisáról az Egyesült Államok tucatnyi városába (köztük New York JFK-re, Los Angeles-be és San Franciscóba, de másodlagosnak számító repterekre is), valamint Kanadában Torontóba és Montreálba, illetve számos európai célállomásra (Barcelonából Berlinig és Varsóig) közlekedő légitársaság ugyanis járatot nyit Indiába decembertől – írja a flightglobal.com portál.

Delhibe december 6-tól közlekedik majd a WOW Air, eleinte hetente háromszor, majd januártól már ötször, az idén érkező A330-900neo típusú gépeivel.

A járatfoglalási rendszerekben már elérhetők a jegyek. Az új A330neo egyik első üzemeltetőjeként összesen négy példányt lízingel majd a típusváltozatból.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Skuli Morgensen vezérigazgató közölte, hogy az indiai járat fontos mérföldkő a WOW Air fejlődésében, és bizonyítéka annak, hogy széleskörű választási lehetőséget akarnak az utazók számára kínálni.

A portál emlékeztet arra, hogy bár a transzatlanti piacon az utóbbi években megnövekedett a diszkont járatok köre, Ázsia felé még elég kevesen próbálkoztak eddig.

A légitársaság A330ceo repülőgépe, a neó Toulouse-ban vár az első tesztrepülésére, a legutóbbi elérhető fotók szerint még hajtóművek nélkül. (Forrás: Wow Air)