A lengyel légiügyi hatóság kiadta a Ryanair Sun légi üzemeltetői engedélyét. Az ír low-cost cég a leányvállalattal akar piacot szerezni magának a lengyelországi charter piacon.

A tavaly március végén közzétett tervek szerint a Ryanair Sun flottájában öt darab Boeing 737-800-as repül majd kezdetekben. A légitársaság egyelőre még csak egy repülőgépet, a 44686 gyártási számú 737-800-asát helyezte át lengyel lajstromjel alá.

A Ryanair Sun első járata 2018. április 26-án közlekedik majd Poznanból a görögországi Zakintoszra.

Illusztráció. Fotó: AIRportal.hu

Az új lengyel légitársaság a Grecos Holiday utazásszervező céggel kötött megállapodása értelmében az idei szezonban Athén, Chania, Kefalonia, Iraklió és Szaloniki irányába repül.

A TUI-val kötött szerződés keretében emellett még heti 240 járatot terveznek. Utóbbiakról nem közöltek részleteket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Ryanair új charter leányvállalata zsúfolt piacra lép be, hiszen az országban három charter légitársaság is működik, a lengyel Enter Air, a szintén lengyel Small Planet Airlines Polska és a cseh Travel Service leányvállalata a Travel Service Polska kínálja szolgáltatásait a nyaralni vágyók részére.

A Ryanair Sun Lengyelország első számú charter légitársaságává akar válni, jövőre 15, 2020-ra 25 gépesre bővíti flottáját.