Összesen száz óra szimulátoridőt ajánl fel az állásukat a koronavírus-járvány miatt elveszítő, magyarországi bázisú pilótáknak a Simnest Pilot Academy a hatósági minősítéssel rendelkező budapesti A320-as szimulátorközpontjában. A pilóták fejenként 2-2 órában térítésmentesen gyakorolhatják a különböző procedúrákat, hogy ne essenek ki a gyakorlatból és a későbbiekben sikeresen pályázhassanak új állásokra.

Az egész világot érintő koronavírus-járvány a légiipart elsőként és kiemelten sújtotta, a turizmus leállásával a járatok száma drasztikusan lecsökkent és nincs esély a rövidtávú gyors megoldásra – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében a cég.

Több légitársaság is alternatív megoldásokkal próbálta életben tartani kapacitásait a válság idején, de sajnos ez sem volt elégséges ahhoz, hogy minden munkavállalójukat meg tudják tartani. Ennek következtében
több száz pilóta veszítette el állását a végrehajtott létszám-leépítések miatt.

Forrás: Simnest

A pilóták számára nagyon fontos, hogy ha aktívan nem is repülnek éppen, de legalább gyakorolni tudják a procedúrákat, amelyek a repülésben fontosak.

Ebben a nehéz és szomorú helyzetben a hatósági minősítéssel rendelkező budapesti repülőgépszimulátort üzemeltető Simnest Group fontosnak tartja az összefogást és a társadalmi felelősségvállalást, így a munkájukat elvesztő, Magyarországon állomásozó pilótáknak segítséget nyújt azzal, hogy felajánl számukra gyakorlási lehetőséget budapesti szimulátorközpontjában.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cég ezzel kíván hozzájárulni ahhoz, hogy a pilóták ne essenek ki a gyakorlatból és a későbbiekben sikeresen pályázzanak új állásokra, amint a repülőgépek újra felszállási engedélyt kapnak.

A május 1-től induló Simnest Help Hand Program révén összesen 100 óra ingyenes szimulátoridőt ajánl fel a cég, amelyet fejenként 2 órában maximál, hogy minél többen ki tudják használni a lehetőséget.

A részvételhez nincs másra szükség, mint érvényes vagy időközben lejárt szakszolgálati engedélyre és magyarországi lakcímre. Jelentkezni a Simnest Pilot Academy honlapján elérhető online jelentkezési lap kitöltésével lehet, a program további részletei is itt érhetőek el.