Az Emirates felajánlotta az indiai járatainak szabad áruszállító kapacitását, hogy segítsen a súlyos járványhelyzettel küzdő országon. A Qatar Airways pedig nemrég három cargo-géppel fuvarozott egészségügyi eszközöket a dél-ázsiai államba.

A Reuters jelentése szerint vasárnap jelentette be az Emirates, hogy kilenc indiai útvonalán közlekedő járatain humanitárius céllal ingyenesen rendelkezésre bocsátja a gépek cargo-terét, ahol olyan berendezéseket és segédeszközöket lehet szállítani, amely a pandémia megfékezésében lehet hasznos.

Az Emirates egyelőre dubaji bejegyzésű humanitárius szervezeteknek ajánlotta fel a lehetőséget, de a divízióvezető szerint a kezdeményezést később kiterjeszthetik, ha szükség lesz rá.

Forrás: Emirates

A segélyszállítmányt a légitársaság gépeinek fedélzetére a Dubaji Nemzetközi Humanitárius Város elnevezésű központon keresztül juttatják el, amelyet nem kormányzati szervek által gyűjtött és elosztott csomagok kezelésére használnak.

Az első ilyen járat május 13-án száll fel, Delhibe viszi majd az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 12,6 tonnányi segélycsomagját, amely főként többcélú sátrakat tartalmaz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Emirates hetente 95 járatot közlekedtet Dubajból India 9 városába, ezek fedélzetén összesen hetente 5 000 tonna áruszállító kapacitás áll rendelkezésre.

A Qatar Airways szintén India segítségére sietett: a múlt héten három Boeing 777F áruszállítójával vitt ingyenesen 300 tonna egészségügyi szállítmányt, köztük védőfelszereléseket, oxigénpalackokat is Mumbaiba, Bengaluruba és Delhibe.