Kilátóterasz nyílt San Francisco repülőterének 2-es terminálján, amely 180 fokos panorámát nyújt a légikikötő legforgalmasabb területére, a négy futópálya kereszteződésére.

A SkyTerrace-t február 14-én, Valentin-napon adták át, és a hét minden napján nyitva tart reggel 7-től este 22 óráig. 

A belépés ingyenes, még beszállókártya sem szükséges hozzá, így azon érdeklődők is megcsodálhatják a kilátást, akik éppen nem repülnek sehova. A belépés előtt mindenkit alávetnek egy rövid biztonsági ellenőrzésnek. 

A látogatók ételt és italt is magukkal vihetnek, azonban a dohányzás tilos. Az év későbbi részében egy kávézót terveznek megnyitni a teraszon. 

Forrás: SFO

A 135 négyzetméteres SkyTerrace-t fából készült székekkel és padokkal rendezték be. Az üvegfal védelmet nyújt a szél ellen úgy, hogy közben a kilátást sem gátolja. A terasz felépítése 6,3 millió dollárba került egy 59 millió dolláros fejlesztési projekt részeként, amelynek célja a 2-es terminál bővítése.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

“A családdal kimenni egy kilátóteraszra repülőket nézni sokunk légiközlekedés iránti szeretetét megalapozta, a SkyTerrace által pedig azt reméljük, hogy ugyanezt a szenvedélyt másoknak is átadhatjuk” – jelentette ki Ivar C. Satero reptérigazgató.