Az Air France-KLM különleges ajánlattal kedveskedik az Észak-Amerikába induló utasainak: a stopover opciónak köszönhetően az utasok plusz költségek nélkül szakíthatják meg utazásukat Párizsban és Amszterdamban, oda- és visszaútjukon egyaránt.

A légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint 2017 október elsejétől aki Air France-szal vagy KLM-mel utazik New Yorkba, Chicagóba vagy Philadelphiába (vajon miért pont azt a három várost emeli ki a légitársaság közleménye? – a Szerk.), érdemes kihasználnia a légitársaság által kínált ingyenes lehetőséget és megszakítani az utazást pár napra Amszterdamban vagy Párizsban.

A stopover szolgáltatás csak néhány légitársaságnál elérhető, pedig rendkívüli lehetőség az kalandorok számára. Az utasok foglalási osztálytól függetlenül az Air France-KLM stopover-ével három varázslatos várost fedezhetnek fel egy utazás áráért.

Az ingyenesség természetesen csak az utazás megszakítására vonatkozik, az esetlegesen felmerülő plusz reptéri illetékeket, a transzfert és szállást nem foglalja magába.

A stopover opció másik előnye, hogy a járatválasztásnál nem kell a csatlakozó járat indulásához igazodni. Például nem szükséges hajnalban kelni ahhoz, hogy az utas Budapestről elérje például a párizsi Charles de Gaulle reptéren a New York-i csatlakozást.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ehelyett választhat egy számára kényelmes járatot és eltölthetünk egy napot Amszterdamban, és akár másnap reggel továbbrepülhet a célállomásra, például New Yorkba. Visszafelé pedig az utas megállhat Párizsban akár több napra is, a jegy érvényességétől függően.

Nem példátlan az efféle szolgáltatás, sőt egyes légitársaságok/városok még szállást is biztosítanak az utazásukat megszakító utasaik részére. Amint arról korábban beszámoltunk, a Qatar Airways minden Dohában átszálló utasa részére ingyenes egy éjszakás tartózkodást biztosít a katari turisztikai hatósággal (Qatar Tourism Authority – QTA) együttműködésben. A légitársaság a nyári időszakban nyújtotta minden Dohában átszálló utasa számára a +Qatar nevű szolgáltatást, mely négy- és ötcsillagos szállodákban biztosít ingyenes, egy éjszakás elhelyezést az utasok számára.