A KLM Holland Királyi Légitársaság globális hálózata hamarosan Nevada állam legnépesebb városával, Las Vegasszal bővül.

2019 nyarától heti 3 alkalommal indul majd közvetlen járat Amszterdamból az Egyesült Államok legnagyobb szórakoztatási központjába.

Az utat a 294 utast befogadó, Boeing 787-9 Dreamliner gépek fogják teljesíteni – közölte lapunkkal a KLM.

Las Vegas a KLM 18. közvetlen célállomása Észak-Amerikában.

Az új járat 2019. június 6-tól minden csütörtökön és vasárnap indul majd az Amszterdam-Schiphol repülőtérről közvetlenül Las Vegasba, majd július 2-től már keddenként is közlekedik a járat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Boeing 787-9-es repülőjáratokon az utasok 30 ülés közül választhatnak a World Business osztályon, míg 45 ülés várja őket az Economy Comfort osztályon és 219 az Economy osztályon.

Fotó: AIRportal.hu

Kényelmesen elérhető Budapestről is

  • KL0635 járat: 12:30-kor Amszterdam-Schiphol repülőtérről indul és helyi idő szerint 14:15-kor érkezik Las Vegasba a McCarran International repülőtérre.
  • KL0636 járat: Helyi idő szerint 16:05-kor indul Las Vegasból és a következő nap 11:05-kor érkezik az Amszterdamba-Schiphol repülőtérre.

Las Vegas, mint úticél

Las Vegas az Egyesült Államok délnyugati partján fekvő Nevada állam legforgalmasabb városa, amely évente több millió látogatót fogad. A sivatag közepén elhelyezkedő metropoliszt az Egyesült Államok szórakoztatási és szerencsejáték központjaként tartják számon. Végtelen mennyiségű luxus hotel és kaszinó ékesíti a hollywoodi filmek forgatási helyszínének is otthont adó Las Vegast. A szórakoztatásról híres városban azonban a természetkedvelő és túrázni szerető célközönség sem marad izgalom nélkül. A világhírű kaszinókon felül számos gyönyörű nemzeti park is ékesíti Las Vegast.

Résidőkorlátozások a Schipol repülőtéren

Annak érdekében, hogy Las Vegast új célállomás lehessen, számos változtatást kellett végrehajtani a KLM hálózatában. Részben a Schipol repülőtér résidőkorlátozásai (le- és felszállási jog) miatt, a KLM kénytelen volt a vártnál hamarabb felülvizsgálni a célállomási portfólióját.

Így 2019 március 29-től a KLM megszünteti az összes Freetownba (Sierra Leone) és a Monroviába (Libéria) tartó járatát. Azoknak az utasoknak, akik az Amszterdamból 2019. március 29 után az előbb említett afrikai célállomásokra és visszafele tartó járatokra előre lefoglalt jegyük van, lehetőségük lesz a foglalás módosítására vagy az ár teljes visszatéríttetésére. Az Air France ettől függetlenül továbbra is közvetlen szolgáltatást nyújt Freetownba a párizsi Charles de Gaulle Repülőtérről.

Nézz körbe a KLM Dreamlinerének fedélzetén!