Az Airline Ratings szerint 2017-ben is a Qantas a világ legbiztonságosabb légitársasága, de a legtöbb nagy európai légicég is a legjobbak között van.

Fotó: Qantas | © AIRportal.hu

Fotó: Qantas

A teljes toplista ABC-sorrendben:

Air New Zealand
Alaska Airlines
All Nippon Airways
British Airways
Cathay Pacific Airways
Delta Air Lines
Etihad Airways
EVA Air
Finnair
Hawaiian Airlines
Japan Airlines
KLM
Lufthansa
Qantas
Scandinavian Airline System
Singapore Airlines
Swiss
United Airlines
Virgin Atlantic
Virgin Australia

A listát immár negyedik éve vezeti a Qantas, amely továbbra is tragédiamentesen üzemel már a jet korszak beköszönte óta. Indokolásában a portál kiemelte: a 96 éve folyamatosan üzemelő Qantas nem csak halálos baleset nélkül üzemel, de számos innovatív megoldásnak volt az úttörője. Egyik zászlóvivője volt a repülési adatrögzítők kidolgozásának, a globális navigációs műholdak alapján végrehajtott automatizált leszállító rendszereknek és a hegyek közötti, felhőben történő landolás precíziós eljárásainak kidolgozásában is.

A kiválasztásnál a lap szakértői számos faktort vesznek figyelembe, például a felügyelő szervezetek és kormányok jelentéseit és auditjainak eredményeit, a baleseti statisztikákat, a jövedelmezőséget és a flotta átlagos életkorát. A legjobb húsz légitársaság mindig is élen járt a biztonság növelésében, a terület megújításában, innovációjában, folyamatosan újította gépparkját – olvasható az Airline Ratings értékelésében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Nyilvánosságra hozta a szaklap a legbiztonságosabb diszkont légitársaságok listáját is, amelyek között egy meglepetést is találtunk, az ír nemzeti légicéget, az Aer Lingust is ide sorolták. Rajta kívül a listán van még a Flybe, az HK Express, a Jetblue, a Jetstar Australia, a Jetstar Asia, a Thomas Cook, a Virgin America, a Vueling és a Westjet. A világ három nagy diszkontja közül (Southwest, Air Asia, Ryanair) egyik sem szerepel a listán.

Ezekben a diszkontokban az a közös, hogy kiváló biztonsági mutatóik vannak és mindannyian teljesítették a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) üzembiztonsági auditját, amely csaknem ezer tételt vizsgál meg egyenként.

Az Airline Ratings összesen 425 légitársaságot vizsgált meg, ezek közül 148 kapott magas minősítést, 14 afgán, indonéz, nepáli és suriname-i cég viszont a legrosszabb minősítést érdemelte ki.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!