Mától újra közlekedik Budapest és Toronto között az Air Canada Rouge járata, a cég Boeing 767-300-asai heti hat alkalommal repülnek Ferihegyre a nyári csúcsidőszakban.

Az első járatot a C-FIYE lajstromú 767-es teljesítette, a gép még pénteken helyi idő szerint este fél 9-kor szállt fel Toronto Paerson repülőtérről, Budapesten szombaton délelőtt 10 óra 51 perckor szállt le a 14,5 éves szélestörzsű Boeing.

A társaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a járat nagy előnye, hogy Torontón keresztül sokkal egyszerűbben lehet az Egyesült Államok területére lépni.

Az okmány- és biztonsági ellenőrzést, szűrését ugyanis a Toronto Pearson repülőtéren végzik, úgynevezett pre-clearance eljárásban, így az Egyesült Államokba tartó és ott átszálló utasok kényelmesen és gyorsan, a zöld folyosókon keresztül léphetnek be az USA területére.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Nyáron szinte naponta láthatóak lesznek az Air Canada Rouge feltűnő színeibe festett Boeing 767-300-asok Ferihegyen. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Nyáron szinte naponta láthatóak lesznek az Air Canada Rouge feltűnő színeibe festett Boeing 767-300-asok Ferihegyen. (Fotó: AIRportal.hu)


Az idén, az eddiginél korábban megérkezett az első járat, a gépek az első időkben heti három alkalommal, kedden, csütörtökön és szombaton közlekedik. A nyári csúcsidőben, ami az Air Canada Rouge esetében a június 21-től szeptember 19-ig tartó időszakot jelenti, hétfő kivételével a hét minden napján lesz Budapest-Toronto járat.

A Boeing 767-300ER típusú repülőgépek fedélzetén 24 business osztályú és 256 turista osztályú hely lesz elérhető.

Az Air Canada Rouge riválisa, az Air Transat tavaly szeptemberben jelentette be, hogy a idén nyári menetrendben már nem indítja újra budapesti járatát, miközben a régió többi városába továbbra is közlekednek majd.

Az Air Canada Rouge az Air Canada 100 százalékos tulajdonában álló leányvállalat, mely nagyrészt a kanadai turisták körében népszerű üdülőhelyekre üzemeltet járatokat. A Rouge 2013 júliusában kezdte meg működését, torontói központtal. A légitársaság az Air Canada (AC) IATA kódja alatt üzemelteti járatait és árusítja repülőjegyeit.