Március 2-án tartotta a Liszt Ferenc reptér üzemeltetője a nagyszabású éves gálaestjét, amelyen díjazta legkiemelkedőbb kereskedelmi, légitársasági, környezetvédelmi, cargo- és médiapartnereit.

Kihívásokkal teli és nagyon sikeres évet zárt 2022-ben a Budapest Airport: visszaépítette a járvány előtti utasforgalom 75 százalékát, teljesen új célállomásokat adott a menetrendhez, regionális vezetővé vált a minőség terén, a légiáru mennyisége rekordokat döntött, és több fontos fenntarthatósági beruházás is kezdetét vette, idén tavaszra pedig a négy és fél év alatt megvalósított repülőtéri fejlesztések értéke eléri a 100 milliárd forintot – emlékeztetett közleményében a cég.

A fejlődést az utasok is visszaigazolták; a háromhavonta elvégzett, nemzetközileg elismert repülőtéri szolgáltatás-minőségi (airport service quality, ASQ) felmérések pontszámai 2022-ben minden korábbi értéket túlszárnyaltak.

Mindez a Budapest Airport munkatársainak és partnervállalatainak közös erőfeszítése nyomán vált lehetővé, a repülőtér-üzemeltető ezért is tartja fontosnak az éves díjátadó gála megrendezését, amelyek közül az idei már a tizennegyedik volt.

Forrás: Budapest Airport

Chris Dinsdale, a Budapest Airport vezérigazgatója a gálán kiemelte: „Az elmúlt néhány évben megváltozott a szemléletünk, és három nagyon fontos pillér került működésünk középpontjába: a folyamatos fejlődés, a minőség és a fenntarthatóság. E három elem köré szerveződik az életünk, ezek azok a mozgatórugók és motivációk, amelyek meghatározzák a mindennapi munkánkat.”

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Hozzátette: „Nagy élmény volt megtapasztalni, hogy partnereinkkel közösen, minden tudásunkat és szakértelmünket beleadva tettük a budapesti repülőteret Európa egyik legjobbjává. Büszke vagyok arra, hogy a repülőtéri ökoszisztéma a hozzá tartozó több mint 250 partnervállalattal egy egységet, egy nagy egészet képvisel.”

A közös tavalyi munka elismeréseként a Budapest Airport a gálán az alábbi elismeréseket nyújtotta át:

Kategória Díjazott partner
Az év Greenairport partnere ibis Styles Budapest Airport Hotel
Az év médiapartnere Inforádió
Az év repülőtéri szolgáltató partnere AMS Assistance Kft.
Legjobb repülőtéri biztonságtechnikai partner Z&Z Biztonságtechnika Kft.
Az év kereskedelmi partnere Juszt Optika
Az év kereskedelmi utasszolgáltatási partnere Plaza Premium Lounge Hungary Kft.
Legjobban fejlődő cargo járatokat üzemeltető légitársaság Turkish Cargo
Legjobban fejlődő cargo charter járatokat üzemeltető légitársaság Universal Translink Airline – CECZ/Central European Trade and Logistics Cooperation Zone
Legjobb repülőtéri kivitelező partner Strabag Magyarország
Legjobb légitársasági marketing Anadolujet
A legmagasabb kihasználtsággal működő európai légitársaság Iberia
Az elmúlt 10 év legnagyobb charter légitársasága Smartwings
Legnagyobb kapacitású széles törzsű üzemeltető Emirates
Legjobb új légitársaság partner Korean Air
Legpontosabb légitársasági partner Qatar Airways