A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást két férfival szemben.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren rakodómunkásként dolgozó férfiak a rendelkezésre álló adatok szerint 2018. december 19-én este a londoni járat rakodását végezték a police.hu-n megjelent közlemény szerint.

Az egyik munkás kinyitott egy poggyászként feladott bőröndöt és értékek után kutatva az abban lévő papírborítékot feltépte.

Összesen 150 ezer forint értékű valutát talált benne, ezért a bőröndöt tartalmával együtt félretette, hogy egy későbbi időpontban a pénzt ellopja. Eközben a gép rakterének ajtajánál társa figyeléssel segítette őt.

A félretett csomag kifosztását az RRI nyomozóinak közbelépése hiúsította meg. A szemle adatai szerint a bőröndben a készpénzen túl egy luxuskaróra is volt, így a veszélyeztetett érték több mint 350 ezer forintot tesz ki.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A rendőrök a két férfit elfogták, majd előállították és gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A nyomozás során mindketten szabadlábon védekeznek.

Az RRI a repülőtéren folyamatosan tart vagyonvédelmi akciókat. A rendőrség azt tanácsolja a járatok utasainak, hogy műszaki cikkeket, készpénzt, ékszereket ne hagyjanak a feladott poggyászukban. Az értéktárgyaikat akár az utolsó pillanatban is vegyék ki a csomagjukból, ha kiderül, hogy azt a repülőgép rakterében fogják elhelyezni.