Ügyvezető lett az Air Indiánál Arvind Kathpalia, akit korábban azért rúgtak ki, mert többször is részeg volt, amikor a repülés előtt megszondáztatták.

Nem teljesen szokatlan a felfelé bukás egy-egy hiba miatt (sajnos), erre most újabb sztori érkezett ebben a témakörben, ezúttal Indiából.

Arvind Kathpalia az Air Indiánál szolgált, üzemelési vezető és pilóta volt, akit nem is olyan régen, november elején bocsátottak el, mert többször is megbukott a repülés előtti alkoholteszten, illetve egy januári járatteljesítés előtt és után is megtagadta az alkoholtesztet – írta a CNN-hez tartozó indiai News18 hírportál légitársasági forrásaira hivatkozva.

A vezető pilóta a 80-as évek vége óta szolgált az Air Indiánál pilótaként, tavaly márciusban került üzemeltetési vezető pozícióba először, két hónappal az után, hogy az indiai légügyi hatóság három évre felfüggesztette szakszolgálati engedélyét, mert az alkohol szintje a nullánál nagyobb értéket mutatott.

Fotó AIRportal.hu

Bár emiatt a légitársaság kénytelen volt a járatok teljesítésétől eltiltani, valamit mégis kellett kezdeni vele, beadta jelentkezését az üzemeltetési vezetői posztra, amelyet az igazgatóság elfogadott, megbízatása öt évre szólt. November 11-én azonban újra pozitív mintát vettek tőle, a Polgári Repülési Minisztérium ezért az üzemeltetési vezetői posztjából azonnali hatállyal felmentette.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Most azonban újra kinevezték és ügyvezetőként tér vissza az Air Indiához. A légitársaság szóvivőjét a News18 hírportálnak nem sikerült elérnie.
Az indiai légiközlekedésben jelentős problémát okozott a múltban az alkohol, rengeteg pilóta bukott meg alkoholteszteken. Három év alatt száz pilótánál színeződött el a szonda.