A növényi alapú ételek egyre növekvő népszerűségének köszönhetően az Emirates ilyen fogásokkal bővíti a fedélzeten választható kínálatát januárban.

Az állati eredetű termékektől mentes táplálkozást népszerűsítő globális mozgalom, a “veganuár” (vegán január) hatására az Emirates úgy döntött, hogy fedélzeti menüjét egy negyedik, vegán opcióval egészíti ki az idei év első hónapjában.

Eddig is előrendelhető volt vegán étel a légitársaság összes járatán és osztályán, de ez az első alkalom, hogy a fedélzeten is választható lesz.

Üzleti- és első osztályon az összes európai, amerikai, ausztráliai, új-zélandi, dél-afrikai, valamint addisz-abebai járaton elérhető lesz, turista osztályon azonban csak az utóbbin tudnak az utasok vegán menüt kérni.

Etióp stílusú fűszeres vöröslencse-ragu spenóttal és burgonyával tálalva (forrás: Emirates)

A légitársaság több mint 170 vegán recepttel rendelkezik, amelyeket saját táplálkozási szakemberei és séfjei állítottak össze. A turista osztályon nemrég vezettek be egy speciális növényi sajtot, a prémium osztályain pedig a gourmet csokoládék között is találhatunk vegán opciót.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A januárban felszolgált vegán ételek között helyet kap fűszeres tofu és zöldségkeverék párolt rizzsel és tandoori brokkolival tálalva, háromféle babból készült chilis ragu, shiitake gombás ravioli pestóval és szójababbal, valamint etióp stílusú fűszeres vöröslencse-ragu spenóttal és burgonyával tálalva. 

Korábban már írtunk arról, hogy hogyan készülnek a fedélzeti ételek a légitársaság dubaji konyháján.