A korábban októberre tervezett járatai több mint felét leállítja, vagy el sem indítja a Finnair, mert az utazási korlátozások szigorítása miatt jelentősen csökkent a kereslet.

A légitársaság honlapján olvasható közlemény szerint az utasforgalom egyébként is a vártnál lassabb ütemben bővült a nyáron, az utazási korlátozások újbóli bevezetése pedig még rosszabb helyzetet teremtett, így az előre bejelentett menetrendet nem lehet tartani.

A Finnair naponta közel 200 járatot üzemeltetett volna ősszel, a mostani tervek szerint októbertől alig 70-80 járat lesz csak elérhető.

Forrás: Finnair

A törléssel érintett utasokat a légitársaság értesíti, és átfoglalást vagy teljes visszatérítést ajánl fel.

A légitársaság októberben 42 célállomásra közlekedik, de a korábbinál jóval kisebb járatsűrűséggel. Az év tizedik hónapjára tervezett bergeni, barcelonai, madridi, szentpétervári és stuttgarti útvonalnyitást elhalasztották, a belföldiek közül a turkui és a tamperei nem fog elindulni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A hosszútávú összeköttetések közül a szöuli, tokiói, hongkongi és sanghaji marad meg, mert ezeken az útvonalakon jelentős áruforgalmat bonyolít a légitársaság, New York és Szingapúr felé pedig csak áruszállító járatok közlekednek majd.

Ole Orvér, a Finnair kereskedelmi vezetője a közlemény szerint azt mondta, a cég legfontosabb ázsiai és európai útvonalai megmaradnak, mivel ezek elengedhetetlenül fontosak Finnország gazdaságának.

Egy évvel ezelőtt a Finnair naponta 350 járatot üzemeltetett több mint száz európai, ázsiai és észak-amerikai célállomásra. A légitársaság szeptemberben egyszer már visszavágta a kapacitásait, akkor szintén az utasforgalom mérséklődésével magyarázták a lépést.

Budapest és Helsinki között a Finnair heti két járatot üzemeltet (hétfő és péntek), az októberi menetrendet a járatkeresők alapján még nem frissítették.