Jelentősen javította pénzügyi helyzetét a Boeing repülőgépgyártó, a társaság az első félévben 40 százalékkal nagyobb adózott nyereséget könyvelhetett el, mint az előző év azonos időszakában.

A társaság lapunkhoz eljuttatott féléves eredménykimutatásában azt írta, az árbevétel 6 százalékkal 47,6 milliárd dollárra javult, a kiadások viszont ennél kisebb mértékben, 4 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakában mért szintet és 38,6 milliárd dollárt tettek ki.

Az üzemi eredmény ennek megfelelően 17,9 százalékkal 5,5 milliárd dollárra ugrott, az adózott nyereség pedig a tavalyi 3,3 milliárd dollár után idén 4,6 milliárd dollárt tett ki, 40 százalékkal többet, mint 2017 első félévében.

Sorban készülnek a Dreamlinerek Everettben. Átalgosan két hét alatt végeznek egy géppel.

A kereskedelmi repülőgépek gyártásából és eladásából származó bevétel 3 százalékkal 28,1 milliárd dollárra emelkedett, miután az év eddigi részében a chicagói székhelyű társaság 7 százalékkal több, 378 gépet adott át üzemeltetésre, a haszonkulcs 3,3 százalékponttal 11,2 százalékra emelkedett.

Felfutóban vannak a védelmi és szolgáltatási szektorból származó bevételek is, mindkét esetben 11 százalékkal több bevételt keletkezett az első félévben, mint egy évvel korábban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A számok tükrében a Boeing felfelé módosította kilátásait, a korábbi 96-98 milliárd dolláros sávból a 97-99 milliárdos sávba várják az éves bevétel alakulását.