A HungaroControl február 19-ig várja a jelentkezéseket a 2023 őszén induló repüléstájékoztató tanfolyamára. Ha elmúltál 18, rendelkezel érettségivel és középfokú angol nyelvvizsgával, ne hagyd ki ezt a lehetőséget!

A körzeti repüléstájékoztató szolgálat (Flight Information Center – FIC) munkatársai felügyelik és koordinálják a repülőgépek biztonságos mozgását Magyarország alacsony légterében, a földtől számított 3000 méteres magasságig.

A repüléstájékoztatók a legmodernebb radarberendezések segítségével nyújtanak forgalmi tájékoztatást a kisgépek, a rendőr- és mentőhelikopterek, a magánrepülőgépek, vagy éppen a légterükön áthaladó utasszállító repülőgépek számára a nap 24 órájában.

A jelentkezéshez nem szükséges előképzettség, mindössze egy államilag elismert angol középfokú komplex nyelvvizsga, középfokú iskolai végzettség, ugyanígy feltétel, hogy a jelentkező már betöltötte 18. életévét.

Forrás: HungaroControl

A kiválasztás a készségeket mérő FEAST I teszttel veszi kezdetét, majd következik egy rövid személyes beszélgetés, orvosi vizsgálat, végül pedig egy csoportos kiválasztási nap.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A repüléstájékoztató szakszolgálati engedély megszerzéséhez szükséges tudást az egyéves képzésen szerezhetik meg a jelentkezők. A képzés költségeit a HungaroControl állja.

A hallgatók már a képzés alatt is munkaviszonyban állnak a társasággal, ennek megfelelően alapfizetést és cafeteriát kapnak.

A tanfolyam sikeres elvégzése, valamint a szakszolgálati engedély megszerzése után pedig meg is kezdhetik az önálló munkát.

Ezt a lehetőséget neked találták ki, ha csapatjátékos vagy, átlátod és rugalmasan kezeled a váratlan helyzeteket, képes vagy a megadott szabályrendszeren belül önállóan és gyorsan megoldani a problémákat, illetve jól kommunikálsz. Emellett a munkához elengedhetetlen a jó koncentrációs készség, mivel előfordul, hogy egyszerre tíz-tizenöt gép biztonságáért is felelősek a repüléstájékoztatók.

Legyél te is a jövő repüléstájékoztatója, jelentkezz 2023. február 19-ig a HungaroControl weboldalán.