Még egy hétig, 2024. március 31-ig várja a jelentkezőket a HungaroControl a 2024 őszén induló repüléstájékoztató tanfolyamára. Ha rendelkezel érettségivel és középfokú angol nyelvvizsgával, csapatjátékos vagy, jól kommunikálsz angol nyelven, rugalmasan és gyorsan kezeled a váratlan szituációkat, akkor ez egy álommunka lehet számodra.

A körzeti repüléstájékoztató szolgálat (Flight Information Center – FIC) munkatársai felügyelik és koordinálják a kisgépes forgalom biztonságos áramlását Magyarország alacsony légterében, a földtől számított 3000 méteres magasságig.

A repüléstájékoztatók a legmodernebb radarberendezések segítségével nyújtanak forgalmi tájékoztatást a kisgépek, a rendőr- és mentőhelikopterek, a magánrepülőgépek, vagy a légterükön áthaladó utasszállító repülőgépek számára a nap 24 órájában.

A jelentkezéshez nem szükséges előképzettség, mindössze egy államilag elismert angol középfokú komplex nyelvvizsga, középfokú iskolai végzettség és a betöltött 18. életév.

Forrás: HungaroControl

A kiválasztás a készségeket mérő FEAST I teszttel veszi kezdetét, majd következik egy rövid személyes beszélgetés, orvosi vizsgálat, végül pedig egy csoportos kiválasztási nap.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A repüléstájékoztató szakszolgálati engedély megszerzéséhez szükséges tudást az egyéves képzésen szerezhetik meg a jelentkezők, amelynek költségeit a HungaroControl állja.

A hallgatók már a képzés alatt is munkaviszonyban állnak a társasággal, ennek megfelelően alapfizetést és cafeteriát kapnak. A tanfolyam sikeres elvégzése, valamint a szakszolgálati engedély megszerzése után pedig meg is kezdhetik az önálló munkát.

Ezt a lehetőséget neked találták ki, ha gyorsan hozol jó döntéseket, csapatjátékos vagy, átlátod és megfelelően kezeled a váratlan helyzeteket, képes vagy a megadott szabályrendszeren belül önállóan, rugalmasan és gyorsan megoldani a problémákat, illetve jól kommunikálsz. Emellett a munkához elengedhetetlen a jó koncentrációs készség, mivel előfordul, hogy egyszerre tíz-húsz gép biztonságáért is felelősek a repüléstájékoztatók.

Legyél te is a jövő repüléstájékoztatója, jelentkezz 2024. március 31-ig a HungaroControl weboldalán.