Jelentős beruházást jelentett be az olasz piacon a Ryanair, miután a Renzi-kormány visszavonta a reptéri adó emeléséről szóló javaslatot.A legnagyobb európai diszkont több új gépet és majd’ félszáz új útvonalat ígért Olaszországnak.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

A légitársaság közlése szerint az olasz kormányzat azt tervezte, hogy 2,5 euróval növeli a repülőterekre kivetett, utasok után fizetendő helyi adót szeptember 1-jétől. Mivel ezt végül elvetették a Ryanairnek “lehetősége van” jelentős beruházásokat végrehajtania az olasz piacon.

A fejlesztés legnagyobb része a vidéki repülőtereken valósul meg, de nem marad ki a fejlesztésből Róma és Milánó sem, sőt, a korábban bejelentett pescarai bázisbezárásból sem lesz semmi, a Ryanair fenntartja bázisát az Abruzzo Nemzetközi Repülőtéren.

A légitársaság közlése szerint felgyorsítja a növekedési terveket, ennek keretében tíz új repülőgépet telepít Olaszországba 1 milliárd eurós beruházással és 44 új útvonalat nyit, ezek közül 21-et Rómában és Milánóban, 23-at pedig regionális repülőterekről.

Számítások szerint ez 3 millió új utast hozhat és 2017-ben elérheti a forgalombővülés a 10 százalékot, így az olaszországi járatokon jövőre 35 millió utast várnak. Összehasonlításképp az Alitalia tavaly egész évben 23 millió utast szállított.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Michael O’Leary a közleményben amellett, hogy üdvözölte az adóemelés visszavonását jelezte, hogy továbbra is tárgyalásokat folytatnak az algherói repülőtérrel, és remélik, hogy a privatizációs eljárás után meg tudnak állapodni az üzemeltetővel, így késő novemberben újranyithatják a bázist Algheri Fertilia légikikötőben.

A Ryanair számításai szerint a forgalom bővülése és a járatok elindítása 2250 új munkahelyet teremthet Olaszországban.