Jelentős bővítésbe kezd az Iberia a dél-amerikai piacon, Brazíliába, Uruguayba, Ecuadorba, Argentínába és Peruba is több járat indul, ahogy az új Airbus A350-esek megérkeznek a flottába.

A légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a jövő nyári menetrendi időszakban az Iberia ott erősít, ahol az európai légitársaságok közül egyébként is a legerősebb: Latin-Amerikában. Rio de Janeiro felé heti ötre növelik a járatszámot, 32 százalékkal évi 180 ezerre növelik a székkapacitást, Montevideo felé naponta közlekednek majd az Iberia fehér-piros-sárga színű szélestörzsű Airbusai, ez 20 százalékos bővítést jelent.

Ecuador fővárosa, Quito felé szintén napi összeköttetést kínál majd a spanyol légitársaság, 9,4 százalékkal növekedik az elérhető székek száma. Ez lesz azon kevés járatok száma, amelyet az Iberia még az Airbus A340-600-asokkal repül majd, amelyen nem rég felújították a Premium Economy osztályt.

Lima felé egy új járat közlekedik majd, a fő szezonban, júliusban és augusztusban több mint 100 járat közlekedik majd Madridból Peru fővárosába. A két város között heti három napon ezzel napi két járat érhető majd el.

Hirdetés

Emellett az Iberia jövő április és szeptember között San Franciscóba is indít egy járatot, Az Airbus A330-200-asok heti három alkalommal közlekednek majd, de a bővítés főszereplője az Airbus A350-esek, amelyeket a nyáron kezdtek el átvenni. Az új gépek először Buenos Aires-i, New York-i és chicagói járatokon tűnik fel. Argentína felé a gép segítségével heti 17 járatot biztosítanak.

Hirdetés