Jelentős bővítésbe kezd az Iberia a dél-amerikai piacon, Brazíliába, Uruguayba, Ecuadorba, Argentínába és Peruba is több járat indul, ahogy az új Airbus A350-esek megérkeznek a flottába.

A légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a jövő nyári menetrendi időszakban az Iberia ott erősít, ahol az európai légitársaságok közül egyébként is a legerősebb: Latin-Amerikában. Rio de Janeiro felé heti ötre növelik a járatszámot, 32 százalékkal évi 180 ezerre növelik a székkapacitást, Montevideo felé naponta közlekednek majd az Iberia fehér-piros-sárga színű szélestörzsű Airbusai, ez 20 százalékos bővítést jelent.

Ecuador fővárosa, Quito felé szintén napi összeköttetést kínál majd a spanyol légitársaság, 9,4 százalékkal növekedik az elérhető székek száma. Ez lesz azon kevés járatok száma, amelyet az Iberia még az Airbus A340-600-asokkal repül majd, amelyen nem rég felújították a Premium Economy osztályt.

Lima felé egy új járat közlekedik majd, a fő szezonban, júliusban és augusztusban több mint 100 járat közlekedik majd Madridból Peru fővárosába. A két város között heti három napon ezzel napi két járat érhető majd el.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Emellett az Iberia jövő április és szeptember között San Franciscóba is indít egy járatot, Az Airbus A330-200-asok heti három alkalommal közlekednek majd, de a bővítés főszereplője az Airbus A350-esek, amelyeket a nyáron kezdtek el átvenni. Az új gépek először Buenos Aires-i, New York-i és chicagói járatokon tűnik fel. Argentína felé a gép segítségével heti 17 járatot biztosítanak.