Jelentős bővítést tervez a Ryanair a lengyel piacon, összesen 17 új járatot indít az ír ultrafapados cég a 2019-es nyári menetrendi időszakban.

A légitársaság a honlapján közölte, hogy az új járatok megnyitásával 210-re növekszik az elérhető járatok száma, és várhatóan 12,5 millióra növeli majd az éves utasszámot, 4 százalékkal magasabbra, mint az eddigiek.

A jövő nyári menetrendben Modlinból Amman, Kijev, Lviv és Marseille, Bydgoszcz-ból Glagsow és Kijev, Gdanskból Barcelona és szintén Kijev, Krakkóból Amman, Bordeaux, Hamburg, Kijev és Lviv, Poznanból Cork, Kijev és Stockholm, Wroclavból pedig Kijev válik elérhetővé.

Forrás: Ryanair

A járatokkal több milliós plusz kapacitást dobnak a piacra, a légitársaság számítása szerint ezzel 9 ezer új munkahely létrejöttéhez járulnak hozzá.

Michael O’Leary, a légitársaság vezetője a varsói bejelentésen azt mondta, ez lesz az eddigi legszélesebb kínálatuk Lengyelországban, összesen 13 repülőtérről érhető majd el a légitársaság szolgáltatása.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Airways Magazine megjegyezte, hogy Modlinban az eddigi duplájára, 6 millióra emelekdhet a Ryanair forgalma, bár a repülőtér fejlesztését a Chopin-reptér blokkolja, ahogy csak tudja, emiatt a Ryanair már panaszt is tett az uniónál.

A légitársaság közölte továbbá, hogy a Ryanair Sun nevű, üdültető leányvállalata tárgyalásokat folytat a legnagyobb lengyel utazásszervezőkkel, akikkel széleskörű charter szolgáltatásokról szeretnének megállapodni.