Az utazási korlátozások enyhítésével az Air France-KLM-csoport hálózatos légitársaságai jelentősen növelik a hosszútávú járatok és az elérhető városok számát. Az Air France főként a tengerentúli francia területekre koncentrál, a KLM pedig szinte összes, a járvány előtti észak-amerikai célállomását újra elérhetővé teszi – közölte lapunkkal a vállalat.

Franciaország és Hollandia a közelmúltban jelentette be, hogy enyhít beutazási szabályain, így a párizsi, illetve amszterdami központú légitársasági csoport, az Air France-KLM újabb járatnyitásokat jelentett be.

A nyári csúcsidőszakban az Air France hálózatában a tervek szerint közel 200 célállomás lesz elérhető világszerte, ezek közül 110 Franciaországban, Európában és Észak-Afrikában.

A rövid- és középtávú útvonalak körében az Air France 81 szezonális járatot, köztük 23 újat indít, a francia belföldi forgalomban több mint 40 útvonalon közlekedik majd. Európában főként a görög, portugál, spanyol és olasz nyaraló központok lesznek elérhetők.

Az Air France elsősorban az eddig is keresett francia tengerentúli területek felé bővíti a hosszútávú járatok számát. A légitársaság napi háromszor repül majd Párizs–Charles de Gaulle-ról Pointe-à-Pitre (Guadeloupe), Fort-de-France (Martinique) és Saint-Denis de la Réunion repülőterére. Júliusban és Augusztusban az Air France a járvány előtti kínálat 65 százalékát biztosítja majd.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A járatok kiszolgálása érdekében az Air France 12 szélestörzsű repülőgépet állít vissza a forgalomba, az aktív flotta 181 gépből áll majd.

Forrás: Airbus

A KLM egy útvonalat leszámítva teljesen újraindítja észak-amerikai hálózatát, a járvány előtti szinten lesz az elérhető városok száma, ugyanakkor a járatsűrűség még elmarad a 2019-es szinttől.

A holland királyi légitársaság összesen 16 észak-amerikai célállomást kínál a nyári csúcsidőszakban, csak Salt Lake City nem került vissza a kínálatba a járvány előtti időszakhoz képest, a várost a KLM partnere, a Delta Air Lines köti össze közvetlenül Amszterdammal. A Las Vegas-i és minneapolisi járat újraindítása a további enyhítések bejelentésétől függ.

Az október végén induló téli menetrendben a KLM két új célállomást is elérhetővé tesz: Cancún és Orlando is elérhetővé válik.

Fotó: Air France-KLM

A járatok sűrűsége egyelőre elmarad a járvány előttitől, de az oltási programok előrehaladtával, valamint Európa és az Egyesült Államok fokozatos újranyitásával a kínálat bővülni fog.