Néhány szerencsés utasnak lehetősége lesz ingyenesen utazni egy teljes évig a Jetblue járatain, ha a légitársaság nyereményjátékának megfelelően törlik vagy archiválják az összes Instagram-fotójukat. Egyelőre nem adott magyarázatot a cég, hogy mi a célja ezzel a különös kezdeményezéssel.

A Jetblue amerikai diszkont légitársaság különleges nyereményjátékot hirdetett meg „All You Can Jet Pass” néven. Első lépésként a résztvevőknek törölniük vagy archiválniuk kell az Instagramra feltöltött összes fotójukat, majd fel kell tölteniük egy képet a JetBlue sablonját használva, kiegészítve a következő mondatot: All You Can _____ (magyarul körülbelül annyit jelent, hogy „korlátlanul” annyit fogyaszthatsz/utazhatsz amennyit csak tudsz).

A nyereményjáték március 8-ig tart, de csak az Amerikában élőknek kedvez, hiszen a Jetblue-nak – egyelőre – nincs tengerentúli járata.

A légitársaságnak nem ez az első nyereményjátéka, amelyben korlátlan utazás a fődíj. Korábban volt olyan, amelyben egy adott időszakban repülőjegyet vásárlók esélyt kaptak arra, hogy ingyen utazzanak egy évig.

Az All You Can Jet Pass sem teljesen új fogalom a Jetblue-nál: 2009-ben, 2010-ben és 2012-ben bárkinek lehetősége volt megvásárolni az „bérletet” 599, majd 699 dollárért, amellyel egy hónapig korlátlanul utazhatott a légitársaság járatain.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Airbus

A légitársaság rendszerint a legjobbnak ítélt amerikai légi fuvarozók listájának dobogós helyein szerepel, legutóbb 2018 októberében érte el a második helyezést egy ilyen rangsorban a Condé Nast Traveler magazin olvasóinak szavazatai alapján.

A JetBlue, mivel prémium diszkontnak számít, nem ultrafapadosnak, minden járatán ingyenes és gyors internet-hozzáférést kínál, ötletes módon „Fly-Fi”-nek nevezve a szolgáltatást, emellett az utasoknak korlátlan fogyasztást biztosít többek között a Terra márkájú kék chipsből.

De hogy miért is feltétel az Instagram-fotók törlése vagy archiválása? Erre nem adott magyarázatot a légitársaság, mindenesetre elég meredek kérés, főleg, ha valaki nagyon aktív a közösségi médián és naponta oszt meg fotókat. Néhány fotót archiválni, majd a nyereményjáték vége után visszahozni a profilra nem nagy feladat, viszont akinek több száz, több ezer képe van, annak nem lesz egyszerű dolga. A legegyszerűbb megoldás ezért egy teljesen új Instagram-profil létrehozása.

Kérdéses, hogy miért kötötte a légitársaság az összes Instagram-fotó törlését a részvételhez. Valószínűleg még nagyobb figyelmet szeretne kapni, mert így szembetűnő lesz az, hogy a résztvevők Instagram-profilján csak egyetlen egy kép szerepel.

Néhányan a soha meg nem valósult Fyre fesztivál népszerű promóciójához hasonlítják a nyereményjátékot, amely során a szervezők arra kérték a legnépszerűbb véleményvezéreket, hogy az Instagram-profiljukra egy üres narancssárga négyzetet posztoljanak, ezzel utalva a fesztivál logójára.

Remélhetőleg a nyertesek kihirdetése után a légitársaság választ fog adni arra, hogy miért szabtak ilyen különös feltételt a nyereményjátékhoz.