A JFK-re érkezett Jetblue Airbus A321-es súlypontja a kirakodás és az utasok kiszállása közben olyan mértékben megváltozott, hogy a farokrészére billent.

A repülőgép Barbadosról érkezett, a légikikötőben a kijelölt állóhelyére gurult. Az utasok az első ajtón, utashídon keresztül hagyták el a repülőgép fedélzetét, eközben a földi kiszolgálók megkezdték a raktér kipakolását is.

Amikor az utasok nagyjából fele már kiszállt a fedélzet első részéből, a repülőgép orrfutója mintegy három méter magasba emelkedett a földtől, és az A321-es a farokrészére billent.

A gép súlypontja azért változott meg ilyen mértékben, mert a fedélzet hátsó részében tumultus alakult ki, és az ott helyet foglaló utasok lassabban tudták elhagyni a helyüket az orr-rész irányába.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Emellett sajtóértesülések szerint a földi kiszolgálók először az első rakteret pakolták ki, ez szintén hozzájárult a kedvezőtlen súlyponti helyzet kialakulásához.

A légitársaság közlése szerint személyi sérülés nem történt, az esemény kivizsgálását megkezdték, a repülőgépet pedig a szükséges ellenőrzések idejére kivonták a forgalomból.