Amint meglesz az airberlin vagyonelemeiről szóló eljárás vége, az easyJet meghirdeti németországi, belföldi járatait – közölte az ATW Online-nal az angol fapados cég igazgatóságának egyik tagja.

Fotó: AIRportal.hu

A névtelenséget kérő forrás a szaklapnak azt mondta, az easyjet 30 darab gépet vásárolna meg az airberlntől, ezek többsége azonban a német fővárosban marad, hiszen a tervek szerint onnan teljesítenek majd belföldi járatokat a többi közt Stuttgartba, Düsseldorfba és Münchenbe.

Amennyiben az ügyletet jóvá hagyják, az easyJet piaci részesedése Berlinben 60 százalék lesz. Arról egyelőre nem tudni, hogy az easyJet a gépeken kívül résidőket is átvesz-e, illetve azt sem tudni, hogy az új járatok az eddigi bázisról, Schönefeldről, vagy az airberlin bázisáról, Tegelről indulnak-e majd.

Az airberlin közben bejelentette, hogy legkésőbb október 28-ával lehúzzák a rolót, miután sikerül minden vagyonelem átadás-átvételéről megállapodni. A Lufthansa korábban már bejelentette, hogy a most is lízingelt 38 gép mellett másik 20 Airbus, illetve a regionális járatokat teljesítő LGW, és a Niki is izgatja a fantáziájukat. A gépek a Bombardier Q400-asokkal együtt az Eurowingshez kerülhet.

 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az ügyletre azonban még a versenyhivataloknak is rá kell bólintania, a jogerős határozat kiadása azonban még hónapokba tellhet. Az airberlin viszont október végével biztosan leáll.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!