Az ír fapados légitársaság vezetője szerint elérhetik a pénzügyi év végére a 100 milliós utasforgalmat, de a gazdálkodás még egy darabig nem lesz teljesen rendben, mert a forgalom stimulálása érdekében alacsonyan tartják a jegyárakat.

A Ryanair aktuális ügyeiről Michael O’Leary, a csoport vezérigazgatója számolt be a Reuters tudósítása szerint, közölve, hogy minden más légitársaságnál gyorsabban fejlődik az ír diszkont cég.

A szabadszájú menedzser azt mondta, a légitársaság forgalma gyorsan növekszik, az augusztusi utasszám meghaladhatja a 10 milliót, de a szeptemberi, októberi és novemberi előfoglalások is nagyon jól alakulnak.

Fotó: AIRportal.hu

Júliusban a társaság azzal számolt, hogy 90 és 100 millió között lehet majd az éves utasforgalom a jövő március 31-én végződő pénzügyi évben, O’Leary szerint minden esély megvan arra, hogy az optimista becslés valósuljon meg. A járvány előtt a Ryanair 149 millió utast fuvarozott.

A Eurocontrol legfrissebb adatai szerint a Ryanair naponta mintegy 2 ezer járatot üzemeltet, ez mindössze 15 százalékkal kevesebb, mint a járvány előtt, júniusban még 5 millió, júliusban viszont már 9,3 utasa volt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Michael O’Leary azonban panaszkodott is, elmondása szerint a bevételek nem a várt szinten vannak, mert a jegyárak nagyon alacsonyak.

“Rengeteg olcsó jegyet adunk el, hogy segítsük a fellendülést” – fogalmazott a vezető.