Jóváhagyta az Európai Bizottság a Condor számára nyújtott hat hónapos áthidaló kölcsönt, amelyet a német szövetségi állam és a Hessen tartományi kormányzat nyújt a német légitársaság részére.

A légitársaságnak nyújtott – a korábbi hírek szerint csaknem 400 millió eurós – áthidaló kölcsön nem ütközik az unió szabályaiba.

A döntésnek köszönhetően a Condor folytathatja az üzemelést azt követően is, hogy anyavállalata a Thomas Cook-csoport szeptemberben csődbe ment.

A Condor így elégséges készpénzállománnyal rendelkezik a téli szezon áthidalására és folytatja a működését a korábban kiadott menetrend szerint.

A légitársaság vezetése egy átstrukturálási terv kidolgozását kezdi meg, amely biztosítja a Condor jövőjét a Thomas Cook nélkül is. Eközben a cég egy olyan partnert keres, amely lehetővé teszi a légitársaság hosszú távú fenntarthatóságát és növekedését.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cég közleménye hangsúlyozza, hogy a légitársaság több utazásszervezővel ígéretes tárgyalásokat folytat a 2020. nyári előzetes foglalásokról és várhatóan elégséges szinten le tudják kötni a nyári kapacitásaikat.

Fotó: AIRportal.hu