A több mint két éve csődbe ment és leállt indiai Jet Airways a tervek szerint a jövő év elején kezdhet el ismét üzemelni, eleinte belföldi járatokkal.

A 2019 áprilisában leállt légitársaság a csődeljárás során új befektetőkhöz került, akik mindenképpen újra szeretnék indítani a céget.

Jelenlegi tervek szerint 2022 első negyedévében szállhat fel az első, belföldi járat, a nemzetköziek fél évvel később indulhatnak el a befektetők szerint.

Fotó: AIRportal.hu

Egyelőre 150 embert vettek fel különböző pozíciókba, jövő év végig még nagyjából ezer ember toborzására lesz szükség, hogy a társaság működőképes legyen. A reorganizációs tervet a helyi bíróság már jóváhagyta.

A Jet Airways egykor India legnagyobb magánkézben lévő légitársasága volt, 120 repülőgépből álló flottával Londonba, Dubajba, az Egyesült Államokba is közlekedett. Az állami Air India és a fapadosok viszont annyira lenyomták a jegyárakat, hogy a Jet Airways azzal már nem tudott versenyezni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az anyagi helyzet 2018-ban romlott meg jelentősen, majd plusz tőkebevonás hiányában a vállalat hiteleket vett fel, a flotta pedig folyamatosan csökkent, míg végül 2019 áprilisában leállt a cég, 1,2 milliárd USA-dolláros adósságot maga mögött hagyva.

Nagy nehezen sikerült a vagyonelemeket eladni, és új befektetőt találni, de az újraindulást a koronavírus-járvány is hátráltatja. Jelenleg egy londoni székhelyű befektetési alap, a Kalrock Capital, valamint az Egyesült Arab Emírségekben tevékenykedő üzletember, Murari Lal Jalan áll a cég mögött.