Ismét elhalasztotta a nemzetközi útvonalainak felélesztését a Qantas, az ausztrál légitársaság csak a jövő nyári menetrendi időszakban tervezi a hosszútávú járatok indítását.

Az Executive Traveller beszámolója szerint akad majd ugyan néhány kivétel, de a Qantas 2021. március 28-ig nem fogad foglalást nemzetközi járatokra. Alan Joyce vezérigazgató 2021 közepéig így sem számít a nemzetközi forgalom fellendülésére.

Bár a járatokat még nem törölték a foglalási rendszerből, de jegyet foglalni már nem lehet ezekre.

Forrás: Qantas Twitter

Azon utasok, akiknek az érintett járatokra érvényes jegye volt, teljes visszatérítésre jogosultak.

Első lépésként a Qantas először csak a mostani nyári időszak végéig, október 28-ig törölte a nemzetközi járatait, miután az ország bejelentette, meghosszabbították a határzárat a külföldi utasok előtt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Eközben Ausztrália folyamatosan igyekszik csökkenteni a kontinensre érkező más nemzetközi járatok számát, hogy elejét vegyék az újabb fertőzéshullámnak. Scott Morrison kormányfő bejelentése szerint az eddigi 6500 helyett csak 4000 járat érkezhet az országba hetente. Perthbe hetente 525, Brisbane-be 500, Sydney-be napi 450 nemzetközi járat érkezhet, Melbourne repülőtere viszont továbbra sem fogad ilyeneket.