Meghirdette 2022 nyári menetrendjét a Lufthansa, a Eurowings Discover, az Austrian, a Brussels Airlines és a Swiss, mindegyik a 2019-eshez közeli kapacitásokat tervez, több interkontinentális járatuk is újraindul.

A Lufthansa tájékoztatása szerint 160 célállomásra heti 5000 járatot kínál majd Frankfurtból és Münchenből a jövő nyáron.

Frankfurtból új célállomásként júniustól elérhetővé válik Missouri állam második legnépesebb városa, St. Louis, ezzel 20 év után ismét közvetlen járat köti össze Európával.

Münchenbe négy új Airbus A350-900-ast telepít a légitársaság, és Rio de Janieróba, San Diegóba indít új járatokat, megint elérhetővé teszi Bangkokot, és négy, első osztályú kabinrésszel is rendelkező Airbus A340-600-ast ismét szolgálatba állít.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Eurowings Discover üdültető társaság Münchenből Punta Canába, Cancúnba és Las Vegasba is indít járatokat.

A Swiss-nél a tengerentúli járatoknál nem lesz új célállomás, de a meglévő kínálatot jelentősen bővítik: New Yorkba, Bostonba és Chciagóba már napi kétszer lehet majd eljutni.

Zürichből és Genfből 119 célállomás lesz elérhető, a kapacitás a 2019-es szint 80 százalékán várható.

Fotó: AIRportal.hu

Európában elsősorban mediterrán üdülővárosokba repülnek majd, újdonság lesz a hálózatban Bologna, Nantes, Szófia, Odessza és Vilnius, Genfből pedig Brüsszelbe indul Swiss-járat, a Brussels Airlines már meglévő összeköttetése mellé.

Az Austrian Airlines a csúcsidőszakban 110 célállomásra hetente 1300 járatot fog üzemeltetni, ezek többnyire spanyol, olasz, görög és olasz üdülőközpontokba irányulnak.

Emellett az Austrian olyan járatokat is kínál menetrend szerint, amelyek eddig csak charterként voltak elérhetők.

Így kerül át új besorolásba a cataniai, ibizai, Palma de Mallorca-i, keflavíki és míkonoszi járat is.

Fotó: Austrian Airlines

A Brussels Airlines elsősorban az afrikai régióban erősít amellett, hogy bővíti New York-i és washingtoni járatainak számát.

A belga légitársaság még egy Airbus A330-ast állít szolgálatba, és újraindítja a conakry-i, ouagadougoui összeköttetését, Banjul, Lomé és Monrovia esetében pedig heti ötre növeli a járatszámot.

Ezzel a Brussels Airlines elsősorban az Afrika és Észak-Amerika közti utazókat célozza meg. Európában főként a mediterráneumot szolgálja majd ki nyáron, újraindulnak a járatok Haníába és Antalyába is.