A következő nyári menetrendi időszakban jelentősen növeli majd az interkontinentális járatai számát az ITA Airways, az új olasz légicég hónapokon belül átveheti első Airbus A350-esét.

Mint arról korábban beszámoltunk, az október 15-én az Alitalia helyett létrejött ITA Airways több forrásból szerez be új, keskeny- és szélestörzsű Airbusokat, köztük A350-eseket is.

Fabio Lazzerini vezérigazgató az Il Messaggero olasz lapnak adott interjút, amelyben egyebek mellett azt mondta, jövőre 26 új repülőgépet vesznek át, 2022 nyarán érkeznek az első A350-esek, és ezzel együtt jelentősen bővül az útvonalhálózat is.

Fotó: AIRportal.hu

A bővülő flottával növelni fogják a Róma és New York közti járatok számát, valamint újak indulnak Bostonba, Miamiba, Los Angelesbe, Sao Paulóba, Buenos Airesbe és Tokióba, sőt Milánó és New York között is repülnek majd.

Az új gépek beszerzésekor közvetlen vásárlásról és az Air Lease Corporationtől bérelt példányokról is szó volt, de mintegy félszáz példányt egyéb lízingcégektől szereznek be. Több híroldal most a CAPA információira hivatkozva azt írta, hogy a vezérigazgató által említett A350-esek az Alafcótól érkeznek, korábban a csődhelyzetben lévő Hainan Airlines rendelte meg őket, de elállt az átvételüktől.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Fabio Lazzerini beszélt arról is, hogy az egy évvel korábbi, Alitaliás időkhöz képest most négyszer annyi foglalásuk van, és decemberre is kétszer annyian váltottak jegyet, mint egy évvel korábban a régi cég járataira, a Volare névre keresztelt törzsutasprogramjukba pedig eddig már 150 ezren jelentkeztek.